Majáles se blíží! Slavit se bude celý duben, volí se králové a královny

4. 4. 2018 | Aktuality

Velkolepá hudební show a bohatý doprovodný program – takové jsou studentské oslavy jara v podání Majálesu a letošek nebude výjimkou. Hudební esa doplní studentské kapely, pivo poteče proudem, program na duben a začátek května tak máte jasný!

Tomáš Klus, Horkýže slíže, Ben Christovao – to je jen zlomek z toho, co nabídne letošní hudební program Majálesů. Celkem se na každém z Majálesů můžete těšit na téměř dvacítku českých interpretů. Své zastoupení budou mít i ty nejlepší středoškolské a vysokoškolské kapely. Mimo koncerty si můžete Majáles užívat také ve studentských a partnerských zónách. Majáles se letos uskuteční v Hradci Králové 20. dubna, v Praze 28. dubna a v Brně 5. května. Podrobný program jednotlivých Majálesů vám přineseme v průběhu dubna.

Majales2018-topbanner-1040x200

Podpoř svoji školu!

K Majálesu neodmyslitelně patří volba krále a královny, případně miss. Karty jsou rozdané, kandidáti a kandidátky zvoleni a na vás je teď rozhodnout, která univerzita získá na celý příští rok korunu a vstoupí do historie. Na Pražském Majálesu si to rozdají ČZU, UK a VŠE. V Hradci se pak v královském klání utkají Univerzita obrany, Biskupské gymnázium a UHK. V brněnském boji se střetnou hned čtyři univerzity: Mendelova a Masarykova, Vysoké učení technické a Veterinární a farmaceutická univerzita. Hlasovat můžeš prostřednictvím webovek Majálesu v sekci král či královna.

 

Věděli jste, že…

Asi nejznámějším králem Majálesu se stal básník Allen Ginsberg? Po svém zvolení v roce 1965 byl komunistickým režimem zatknut za opilství a vyhoštěn z Československa. Prvním porevolučním králem se pak v roce 1990 stal bývalý prezident ČR Václav Klaus.

 

Duben, měsíc oslav

Před vyvrcholením na open-air festivalu si každé město připravilo řadu předmajálesových v akcí. V Hradci to bude například akce Hradec na bruslích, která proběhne 19. dubna, kdy si budete moct centrum města projet na inlajnech. „Bruslaři budou mít na celé trase zajištěn doprovod městské policie a na všech křižovatkách zelenou,“ vysvětluje tiskový mluvčí Hradeckého Majálesu.

S cílem vyčistit brněnský park se 12. dubna uskuteční Studentské odpadkobraní. Studenti pěti brněnských univerzit v čele s kandidáty na krále a královnu a jejich gardami se v 15:00 vydají sbírat odpad a likvidovat černé skládky. Akci zakončí u ohýnku s pivkem v ruce.

O tom, která studentská kapela bude mít příležitost zahrát si na Pražském Majálesu budete mít možnost rozhodnout 4. dubna v Rock Café, kde se utkají tři nejlepší středoškolské a vysokoškolské kapely. Vstup na Contest SŠ a VŠ kapel je 100 Kč. S ISIC kartou 60 Kč.

 

Vstupenky na Majáles

Vstupenky na Majálesy můžete zakoupit prostřednictvím webových stránek – pro Prahu zde, pro Brno zde a pro Hradec zde.

Soutěž o vstupenky

Na Majáles můžete letos s portálem VysokeSkoly.cz i zdarma! Máme pro vás připraveno několik desítek vstupenek, o které si budete moci zasoutěžit. Pro bližší info sledujte pozorně náš Facebook.  Již brzo vyhlásíme!