Magisterská sociální politika na UK - stále se lze přihlásit

8. 7. 2007 | Aktuality

Institut sociologických studií, katedra veřejné a sociální politiky Univerzity Karlovy otevírá v akademickém roce 2007/2008 dodatečně dvouleté magisterské studium oboru Veřejná a sociální politika v kombinované formě. Přihlášky se odevzdávají do 15. 8. 2007. Přijímací zkoušky se uskuteční dne 6. 9. 2007, náhradní termín 13. 9. 2007.

Absolventi budou multidisciplinárně vzdělaní odborníci uplatňující se ve veřejné správě i v soukromém sektoru v roli úředníků, politiků, analytiků, konzultantů, pracovníků poskytujících specializované poradenské služby. Získaná kvalifikace jim umožní identifikovat, hodnotit a analyzovat podstatu a obsah sociálních problémů v kontextu aktuálních poznatků o společenském vývoji, koncipovat politiky směřující k jejich řešení, případně se i účinně podílet na praktické realizaci těchto politik samotných.

Půjde o pracovníky, kteří budou schopni účastnit se práce v týmech nebo jako řídící pracovníci v analýze, tvorbě a realizaci veřejných a sociálních politik na všech úrovních (lokální/komunální, regionální, národní i nadnárodní – např. EU, OECD) dynamicky se rozvíjejícího systému vládnutí (governance), včetně existujících vztahů s dalšími aktéry veřejné politiky.

Více informací na stránkách fakulty.