Hezké chytré hlavičky

8. 1. 2017 | Přijímací řízení

Napadlo vás někdy, co asi vystudovali vaši oblíbení herci nebo zpěváci? Podívejte se, kdo by vám pomohl s řešením matematických rovnic nebo třeba chemickými reakcemi.

Ne každý v Hollywoodu je jen hezká tvářička. I když je to bezpochyby výhoda pro povolání herce nebo zpěváka, ne všichni odjakživa věděli, že je bude živit showbusiness. A tak mnohdy studovali něco úplně jiného – podívejte se, kdo jsou v hollywoodské krabičce ty nejostřejší pastelky.

mri-head-scan-1439617

Natalie Portman

Herečka, kterou známe například z Hvězdných válek nebo Černé labutě studovala tanec. A pak taky psychologii na Harvardu. Navíc kromě angličtiny mluví hebrejsky, francouzsky, japonsky, německy a arabsky.

Lisa Kudrow

Bláznivá Phoebe z Přátel ve skutečnosti tak bláznivá není. Vystudovala biologii a deset let se věnovala klinickému výzkumu bolestí hlavy.

Tommy Lee Jones

Tahle země není pro starý, Bournův mýtus, Muži v černém, Lincoln a desítky dalších filmů. Taky titul z angličtiny na Harvardu.

Nicole Kidman

Krásná vysoká zrzka s IQ 132 od malička chtěla být herečkou. Takže sice nemá doktorát z chemie, zato vystudovala ty nejlepší australské taneční a herecké školy, což se očividně vyplatilo.

James Franco

Tomuhle herci jedna škola nestačila. Jako studenta jste ho mohli potkat na Kolumbijské univerzitě, Yale, UCLA a Newyorské univerzitě. Navíc na některých z nich učil angličtinu a filmové řemeslo.

Cindy Crawford

Tahle supermodelka vám neřekne, že by si ze všeho nejvíc přála světový mír. Než se dala na modeling, studovala chemické inženýrství. S prospěchovým stipendiem.

Ashton Kutcher

Ze státní univerzity v Iowě, kde studoval biochemické inženýrství, ho sice vyhodili, ale na druhou stranu, aspoň se má něžná polovina publika v jeho filmech čím kochat.

Jodie Foster

Jedna z nejlepších hereček se naučila číst už ve třech letech, takže asi přečetla o něco víc knížek než my ostatní. Tyhle znalosti pak zúročila při studiu literatury na univerzitě Yale.

mortar-board-2-1551255

Meryl Streep

Nejen, že je krásná, i když jí táhne na sedmdesát, má taky titul z Yale, kde studovala herectví.

David Duchovny

Agent Mulder z Akta X se kromě chytání mimozemšťanů dost dobře vyzná v knížkách. Titul z anglické literatury má z Princetonu a Yale.

Matt Damon

Harvard sice kvůli pracovnímu vytížení nedostudoval, ale i tak se to počítá, ne?

Emma Watson

Emma se na roli Hermiony vážně hodila. Je totiž chytrá až na půdu i normálně. K natáčení filmů jen tak bokem vystudovala anglickou literaturu na Brownově univerzitě a pak se přihlásila na Oxford.

Jake Gyllenhaal

Modrooký hezoun Jake studoval na Kolumbijské univerzitě východní náboženství. Pak ale zjistil, že  herectví ho baví víc než studium Buddhy, a ze školy odešel.

John Legend

Zpěvák dostal stipendium na třech prestižních školách včetně Harvardu. Rozhodl se ale vystudovat afroamerickou literaturu na UPenn.

 

Zdroj fotografií: freeimages.com

Další články k tématu