DAF 09 - druhý ročník výtvarné soutěže pro studenty

20. 1. 2009 | Aktuality

9. ledna byly odstartovány online registrace do 2. ročníku mezinárodní soutěže s názvem Design Against Fur (Designem proti kožešinám – DAF). Jejím cílem je aktivně zapojit mladé lidi do problematiky zabývající se ochranou zvířat. Soutěž pořádá o. s. Svoboda zvířat a je „určena především, ale ne pouze, pro studenty různých výtvarných a uměleckých oborů“ středních a vysokých škol, jak uvádí Lucie Moravcová, koordinátorka soutěže DAF pro ČR. „Jedinou podmínkou je, že soutěžící musí být starší 16 let a musí být v roce 2008/2009 zapsán do studijního programu.“

Soutěží se ve dvou disciplinách:

  • v navrhování plakátů
  • ve tvorbě flashových animací

Základním úkolem v obou kategoriích je vytvořit kreativní a přesvědčivý plakát a/nebo flashovou animaci „upozorňující na fakt, že nošení pravých kožešin je kruté a zbytečné“.

Registrace pro soutěžní animace budou otevřeny do 1. dubna 2009, pro plakáty až do 17. dubna 2009. Národní soutěž je pouze prvním stupněm ze tří, tím posledním je možnost účastnit se celosvětového kola, jehož absolutní vítěz získá 2 500 USD. Ve druhém kole (ČR spadá do kategorie „Evropa a mezinárodní“) může vyhrát 1 000 EUR. Udělovat se ale bude také cena People´s Choice Award, o jejímž držiteli rozhodne veřejnost. Tato cena je spjata s částkou 1 000 USD.

Podrobnější informace o soutěži najdete na stránkách www.infurmation.com a na českých stránkách dafcr.cz.

zdroj: tisková zpráva o.s. Svoboda zvířat