Chceš zažít studium společenských oborů? Zažij FSV UK!

27. 11. 2023 | PR články

Zažij FSV UKCelofakultní prezentace, oborové přednášky, debata absolventů, stánky studentských programů nebo prohlídka nového Areálu Jinonice. To všechno nabízí Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v pátek 8. prosince na dni otevřených dveří, který letos nese podtitul „Zažij FSV UK“.

Pětihodinový bohatý program nabízí široký výběr z přednášek, debat i doprovodného programu. V rámci prezentací jednotlivých oborů zástupci představí veškeré důležité informace o studiu i podmínky k přijetí. Během debaty s absolventy se pak návštěvníci dozví, jaké pracovní uplatnění je po dokončení studia čeká. Kompletní rozpis celého dne je k dispozici v události Zažij FSV UK na Facebooku.

„Startujeme už v 10:00 hodin ráno. Začínáme snídaní se studenty, během které si uchazeči a návštěvníci mohou neformálně popovídat se svými budoucími spolužáky, od 11:00 hodin pak na snídani navazují přednášky nejen o celé fakultě, ale také tematické přednášky”, říká o Zažij FSV UK hlavní organizátorka a také vedoucí oddělení vnějších vztahů Linda Sequensová.

Zažij FSV UK

Mezi jednotlivými přednáškami mohou návštěvníci využít i doprovodný program – třeba stánky studentských programů, studijního oddělení nebo oddělení zahraničních styků, které našim studentům pomáhá s výjezdem nejen na Erasmus, ale i do dalších zemí mimo EU.

Výhodou letošního dne otevřených dveří je i to, že si uchazeči projdou nově zrekonstruovaný Areál Jinonice. Podívat se mohou nejen do výukových aul a seminárních místností, v rámci prohlídek si prohlédnou i ​​Rozhlasové a televizní studio. To je díky novému technickému vybavení jedním z nejmodernějších v České republice.

Organizátoři letos navíc nabízí zajímavou soutěž. „Když se návštěvník předem zaregistruje v našem formuláři, získá tak možnost vyhrát jednu přihlášku na bakalářský program zdarma. Samozřejmě se nám pak musí na celofakultním stánku během dne otevřených dveří přihlásit, že přišel. A počkat si na vylosování tří výherců,“ vysvětluje Linda Sequensová.

Zažij FSV UK

Fakulta sociálních věd UK letos navíc spustila i nový instagramový profil pouze pro uchazeče o studium společenských oborů Studuj FSV UK. Jsou na něm kontakty na  jednotlivé ambasadory studijních programů nebo posty a reelska o životě i studiu na FSV UK.

FSV UK nabízí studium společenskovědních oborů na pěti institutech. Uchazeči si mohou vybírat z ekonomie, komunikačních studií, politologie, sociologie a teritoriálních studií. FSV UK navíc udržuje jednu z nejvyšších mobilit v rámci Univerzity Karlovy.

Další články k tématu

Vysněné studijní obory ve studentském městě plném kultury

Vysněné studijní obory ve studentském městě plném kultury

Filozofická fakulta je největší fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Devatenáct kateder nabízí více než šest stovek kombinací humanitních, sociálních, lingvistických a uměnovědných studijních programů. Stačí si vybrat. Studentský život v Olomouci nabízí mnohem více než jen samotné studium. Můžeš zažít stovky různých věcí – podílet se na pořádání největšího evropského festivalu dokumentárních a populárně-vědeckých filmů …

Zažij celouniverzitní den otevřených dveří MENDELU

Zažij celouniverzitní den otevřených dveří MENDELU

Přijď ZAŽÍT MENDELU na společný den otevřených dveří všech fakult Mendelovy univerzity. Celý kampus pro tebe otevřeme v pátek 3. února, od 9 hodin v Brně a od 10 hodin v Lednici. Můžeš si vše projít od A do Z a zeptat se na všechno, co tě zajímá. Čekat na tebe bude nejen spousta zábavy, ale hlavně informace …

Vyzkoušejte si obory budoucnosti. Dny otevřených dveří VŠCHT již 24. a 25. 11.

Vyzkoušejte si obory budoucnosti. Dny otevřených dveří VŠCHT již 24. a 25. 11.

Chemická kybernetika. Biochemie a mikrobiologie. Omezování klimatických změn. Nebo vodíkové technologie a nanomateriály. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze pořádá 24. a 25. listopadu 2023 dny otevřených dveří, na nichž představí zájemcům široké spektrum studijních programů budoucnosti. Kromě toho čekají na návštěvníky exkurze po špičkově vybavených výzkumných laboratořích, prohlídky jedné z nejstarších mineralogických sbírek u nás či návštěva …