Veřejná sbírka na pomoc handicapovaným studentům

17. 1. 2009 | Aktuality

Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci pořádá Veřejnou sbírku na pomoc svým handicapovaným studentům s cílem podpořit jejich plnohodnotné studium.

Hlavním impulsem pro vyhlášení veřejné sbírky byla snaha pomoci handicapované studentce oboru biochemie Janě Šírové, která patří mezi výborné studenty.

„V době, kdy měla sepisovat závěrečnou diplomovou práci, uklouzla na horách a následný pád z 200m výšky měl za následek těžký boj o přežití, který Jana s nezdolnou chutí žít vyhrála. Přes veškerou péči lékařů se ale nepodařilo obnovit pohyblivost nohou. Jana má velmi pevnou vůli, sílu a chuť žít naplno. V současné době sepisuje diplomovou práci a připravuje se na závěrečné státní zkoušky. Rádi bychom Janě, a dalším postiženým studentům, v jejich nelehké situaci pomohli. Zdvořile žádáme o finanční podporu na zakoupení speciálních pomůcek pro handicapované, např. elektrického vozíčku, plošin pro překonání schodů, ale i dalších pomůcek nezbytných pro život postiženého. Pokud to bude třeba, získané prostředky použijeme pro úpravu učeben a dalších školních prostor, kde se takoví studenti pohybují,“ uvádí se v textu vyhlášky o veřejné sbírce.

Sbírka byla zahájena 1. prosince 2008 a potrvá do 30. září 2011.

A jak můžete přispět? Zasláním finančního příspěvku na zvláštní konto, číslo účtu: 43–2476230257/0100.

Osvědčení ke konání této veřejné sbírky najdete zde.

zdroj: www.upol.cz.