V Moravskoslezském kraji je stále možné dostat se na univerzitu

5. 8. 2007 | Aktuality

Vysoké školy v Moravskoslezském kraji stále nabízejí volná studijní místa. Některé fakulty dokonce prodloužily termín pro podání přihlášek až na srpen.

Vysoké školy v Moravskoslezském kraji stále nabízejí volná studijní místa. Některé fakulty dokonce prodloužily termín pro podání přihlášek až na srpen.

Až čtyřicet studentů chce přijmout Filosoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě. „Volná místa nabízí obor Informační studia se zaměřením na knihovnictví. Druhé kolo přijímacích zkoušek vypisujeme také pro obor Angličtina pro školskou praxi, to samé se týká i němčiny. Přihlášky je nutné podat do 6. srpna,“ řekla vedoucí studijního oddělení Kateřina Policarová.

Také Ostravská univerzita v Ostravě vypsala na svých fakultách druhé kolo přijímacích zkoušek. „Zdravotně sociální fakulta přijímá až do poloviny srpna přihlášky na bakalářské obory Porodní asistent nebo Radiologický asistent. Filozofická fakulta nabízí volná místa do konce srpna, ale už jen doktorandům,“ upřesnila mluvčí univerzity Hana Jenčová.

Druhé kolo přijímacích zkoušek připravilo pět ze sedmi fakult Vysoké školy báňské-Technické univerzity v Ostravě. „Do konce srpna mohou středoškoláci posílat přihlášky na fakultu strojní, do poloviny srpna přijímají přihlášky fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, hornicko-geologická fakulta a univerzitní obory nanotechnologie a mechatronika. Fakulta elektrotechniky a informatiky nechala zájemcům čas do konce prázdnin,“ uvedla mluvčí univerzity Petra Kubová.

Zdroj: Moravskoslezský Deník a webové stránky škol