Přihlášky ke studiu na JU mohou uchazeči zasílat do 15. března (na ZF do 30. 3).

8. 3. 2011 | Tiskové zprávy

Až do 15. března (resp. 30. března v případě zemědělské fakulty) je možné posílat na Jihočeskou univerzitu přihlášky ke studiu do prvních ročníků. Uchazeči o studium si mohou vybrat z nabídky 247 studijních oborů se specializacemi v prezenční a kombinované formě studia. Výuka na JU probíhá v akreditovaných bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech.

Pro stávající akademický rok 2010/2011 bylo (loni) podáno celkem 11 556 přihlášek ke studiu do prvních ročníků bakalářských a magisterských studijních programů. Ke studiu do prvních ročníků se po úspěšném přijetí zapsalo 3 944 nových studujících. V současné době studuje na univerzitě 13 124 studentek a studentů.
• Bližší informace o přijímacím řízení na jednotlivých součástech univerzity: http://www.jcu.cz/…na_fak.html/
• E-přihláška – informace a registrace
• Informace o studijních programech naleznete zde

Nově akreditované studijní obory:
Tak jako v předchozích letech připravily některé součásti univerzity nové studijní obory. Aktuálně se jedná o 6 nových oborů (v loňském akademickém roce byla nabídka rozšířena o 7 nových oborů). K akreditaci se připravují další obory.

Pedagogická fakulta:

Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví,/ navazující neučitelský magisterský studijní obor / prezenční i kombinovaná forma studia
Podrobné informace o oboru: http://www.pf.jcu.cz/…vych-nav.php
Absolventi studijního oboru se mohou uplatnit v celé řadě státních i nestátních institucí – v různých typech pedagogických, sociálně pedagogických, sociálních či volnočasových zařízeních (např. školy a školní družiny a kluby, internátní zařízení, specializované poradny, ústavy sociální péče, terapeutické komunity, dětská krizová centra, diagnostické ústavy, dětské domovy, střediska volného času, krizová a kontaktní centra, rodinná centra, nízkoprahové kluby pro děti a mládež atd.).
Fyzika – Technická výchova / navazující učitelské magisterské studium / kombinovaná forma studia
Podrobné informace o oboru na: http://www.pf.jcu.cz/…tchv-nav.php
Absolventi jsou připravováni na profesi učitele fyziky a technické výchovy na základních školách a vedoucích odborných kroužků a lektorů v mimoškolních a dalších vzdělávacích institucích. Další uplatnění absolventů je především v oblasti státní správy a v soukromé výrobní i nevýrobní sféře jako odborní pracovníci.
Fyzika – Informatika – navazující učitelské magisterské studium / prezenční forma studia
Podrobné informace o oboru na: http://www.pf.jcu.cz/…_fin-nav.php
Absolventi jsou připravováni na profesi učitele fyziky a informatiky na základních školách a odpovídajících pedagogických postů v mimoškolních a dalších vzdělávacích institucích. Další uplatnění absolventů je především v oblasti státní správy a v soukromé výrobní i nevýrobní sféře jako odborní pracovníci.
Doktorský – Teorie vzdělávání v matematice
prezenční i kombinovaná forma studia
Podrobné informace o oboru na: http://www.pf.jcu.cz/…p_ds-tvm.php
Doktorský – Vzdělávání v biologii (ve spolupráci s PřF JU a PřF UK)
prezenční i kombinovaná forma studia
Podrobné informace o oboru na: http://www.pf.jcu.cz/…p_ds-vbi.php

Přírodovědecká fakulta:

Aplikovaná matematika – bakalářský obor
Podrobné informace o oboru na: http://umb.prf.jcu.cz/
Absolvent oboru Aplikovaná matematika je připraven matematicky popisovat a analyzovat komplexní problémy a navrhovat jejich možná řešení. Po ukončení bakalářského studia nalezne uplatnění v průmyslové a vývojové sféře na rozmanitých pozicích odborných pracovníků, ve finančních a pojišťovacích společnostech, v privátním sektoru, či ve veřejné a státní správě. V případě zájmu může také pokračovat ve studiu v některém z magisterských oborů se zaměřením na aplikace matematiky.

Podrobnější informace na www.jcu.cz a na stránkách jednotlivých součástí JU
• Ekonomická fakulta
• Fakulta rybářství a ochrany vod
• Filozofická fakulta
• Pedagogická fakulta
• Přírodovědecká fakulta
• Teologická fakulta
• Zdravotně sociální fakulta
• Zemědělská fakulta
• Ústav fyzikální biologie

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích je veřejná vysoká škola univerzitního typu. Vzdělávací, vědecká, výzkumná, vývojová, umělecká a další tvůrčí činnost rozvíjená na Jihočeské univerzitě (JU) zahrnuje všechny typy studijních programů v oborech ekonomických, humanitních, pedagogických, přírodovědných, teologických, uměleckých, zdravotně sociálních a zemědělských. 7.3.2011

Další články k tématu