Obor Master of Public Administration nově i v ČR

6. 7. 2008 | O studijních oborech

Studium tohoto oboru nabízí zcela nové možnosti kvalifikačního růstu pro vedoucí pracovníky a zaměstnance ve veřejné správě – příležitost získat mezinárodně uznávané vzdělání (avšak v českém jazyce), titul a diplom vystavený partnerskou Nottingham Trent University…

Právnická fakulta Masarykovy univerzity získala jako první v České republice akreditaci na postgraduální studijní program MPA (Master of Public Administration). Studijní program je zajišťován ve spolupráci s Nottingham Trent University ve Velké Británii.

Studijní program MPA je určen vedoucím pracovníkům ve veřejné správě a těm, kteří na vedoucí pozice aspirují, dále členům zastupitelstev obcí a územních samosprávných celků, vedoucím pracovníkům v dalších organizacích veřejného sektoru (neziskové organizace, univerzity, nemocnice, kulturní instituce, policie, armáda apod.) a také právníkům působícím ve veřejné správě. Novinka v nabídce postgraduálních vzdělávacích programů představuje ekvivalent standardu MBA pro oblast veřejné správy.

Program je zaměřen na rozvoj znalostí a dovedností nezbytných pro výkon povolání a funkcí v oblasti veřejné správy, tj. na rozvoj řídících a právních kompetencí. Studium pokrývá tematiku veřejného práva a práva EU, správního práva a správního soudnictví, strategického řízení institucí, projektů a rizik v oblasti veřejné správy, ekonomie, hospodářské politiky a dalších.

Studium špičkové kvality staví na odborných znalostech a zkušenostech lektorského týmu, na osobním přístupu a individuální péči o každého jednotlivého účastníka. Obsah studia je prakticky zaměřený tak, aby podporoval bezprostřední přenos získaných znalostí a dovedností do praxe účastníků. Studijní program je rozložen do dvou let a je poskytován v distanční formě.

Studium probíhá v českém jazyce v prostorách Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, na zajištění výuky se podílí i Fakulta sociálních studií a Ekonomicko-správní fakulta. Studenti jsou současně registrovanými studenty Nottingham Trent University.

Získáním akreditace Masarykova univerzita rozšířila již existující formy spolupráce s britskou univerzitou. V roce 2005 otevřela Právnická fakulta ve spolupráci s Nottingham Trent University postgraduální studium specializované na obchodní právo, jehož absolventi získávají mezinárodně uznávaný titul LL.M. (Master of Laws).

Zájemci o tento obor si mohou podat přihlášku do 15. srpna.

Další články k tématu