Kam musíte vyrazit, pokud chcete studovat elfy

18. 12. 2023 | Stojí za přečtení

Nejpodivnější školy
Přišla vám někdy vaše škola vyloženě divná? Tak to jste nejspíš ještě neslyšeli o škole čar a kouzel v Kalifornii, nebo akademii mořských pan na Filipínách. Pokud vás kouzla ani moře nelákají, můžete začít studovat obor gladiátor nebo Santa Claus. Kde najdete tyhle školy? Čtěte!

Školy čar a kouzel (USA)

Salem v Americe proslul nechvalně známými čarodějnickými procesy. O pár století později je ve stejném státě možné čarodějnictví studovat. Že je o tento obor zájem, dokazuje počet studentů. Od roku 2004, kdy se škola otevřela, jich bylo přes 240 tisíc. Značná část zájemců pocházela ze zahraničí a studovala magii dálkově.

Ještě více se slavné sérii Harry Potter podobá kouzelnická škola v Kalifornii. Nabízí výuku rozmanitých předmětů, jako je alchymie, výroba kouzelnických hůlek či obrana proti černé magii. Studenty navíc na začátku školního roku rozřadí do jedné ze čtyř kolejí. Jen ten mluvící klobouk jim prý chybí.

Elfská škola (Island)

Pokud jste vášnivými fanoušky Pána prstenů či fantasy obecně a vždycky jste to chtěli studovat i na vysoké škole, nasedněte na nejbližší letadlo na Island. V Reykjavíku totiž najdete školu, zaměřenou na zvyky a život elfů. Od doby vzniku školy v roce 1990 se do ní zapsalo více než devět tisíc studentů, z nichž převážnou většinu tvoří cizinci.

Ředitel školy Magnus Skarphedinsson sestavil rozvrh na základě svědectví několika stovek lidí, kteří tvrdí, že pohádkové bytosti skutečně viděli a komunikovali s nimi. Je mezi nimi například i člen parlamentu, který má za to, že mu elf zachránil život při autonehodě.

Gladiátorská škola (Itálie)

V Římě najdete školu pro gladiátory. Vede ji muž, který si nechává říkat „Nero“. Že by šlo o reinkarnaci slavného císaře? Škola nabízí dvouhodinové kurzy, kde se vyučují základy římského boje a šermu. Kromě toho pořádá přednášky o starověkých římských bojových taktikách.

Konopná škola (USA)

Oaksterdam je první americká konopná škola. Její rozvrh je rozmanitý a najdete v něm předměty ze všech odvětví konopného průmyslu. V roce 2012 ve škole zasahovali kriminalisté z protidrogového oddělení a malém musela zavřít. Přežila a v současnosti přijímá i zahraniční studenty. Jen musí být připravení zaplatit 1000 euro (zhruba 25 tisíc korun) za čtrnáctitýdenní kurz. Školu dosud vystudovalo přes 30 tisíc studentů z více než 30 zemí světa.

Plavecká akademie mořských pan (Filipíny)

Akademie mořských pan vznikla na Filipínách, dnes má ale pobočky po celém světě. Studenti se učí, jak si obléct ocas mořské panny a realizovat svůj sen žít pod hladinou moře (aspoň dokud dokážou zadržet dech). Mořské panny a mořští panicové všeho věku jsou ve škole vřele vítáni.

Santa Claus škola (USA)

Škola Santy Clause v Michiganu vznikla již v roce 1937. Během tří dní vás odborníci za „nepatrný“ poplatek 384 dolarů naučí, jak se stát profesionálním Santou. Rozvrh zahrnuje například lekce zpěvu, tance a smíchu. Učitelé studentům také poradí, jak si udržovat svěží dech a jak se správně starat o paruku (protože Santa Claus musí mít předpisové háro!).

Škola na hledání manžela (Japonsko)

Tato škola otevřela své brány v roce 2010 s cílem pomoct ženám najít toho správného životního partnera. Mnoho japonských žen mezi dvacítkou a čtyřicítkou je totiž svobodných a má problém najít vhodného partnera. Škola ženy učí, jak si správně nastavit priority a vybudovat bližší vztah s budoucím manželem i jeho rodinou.

Škola prostituce (Španělsko)

Nejstarší řemeslo světa vyučují na škole Trabajo Ya ve Španělsku. Za kurz zaplatíte 100 euro a v jeho závěru probíhá týden praktických i teoretických lekcí. Škola se nevyhýbá žádnému tématu. Studenti se učí o používání sexuálních hraček i polohách v Kámasútře. Ačkoliv je prostituce ve Španělsku tolerována, škola je pod drobnohledem tamní vlády.

Škola zaříkávačů hadů (Indie)

Na úspěch v této škole jste ve chvíli, kdy čtete tento článek, už velice pravděpodobně příliš staří. Děti tuto školu totiž začínají studovat ve věku dvou let. Chlapci se učí, jak pomocí flétny zaříkávat hady, zatímco dívky studují, jak o hady pečovat. Jakmile oslaví dvanácté narozeniny, znají všechno, co o hadech potřebují vědět, a mohou se vrhnout na dráhu profesionálního zaříkávače.

Zdroj: Career Addict, ELEARNING infographics, Entrepreneur, list25, Watch Mojo, wisestep

Další články k tématu

Dvanáct nejlepších aplikací pro studenty

Dvanáct nejlepších aplikací pro studenty

Na každý problém existuje aplikace. A platí to i pro problémy studentů. Chcete začít šetřit peníze nebo se naučit svahilsky? Vybrali jsem pro vás 12 aplikací, díky kterým zvládnete tohle i mnoho dalšího. StoryShots StoryShots pomáhá všem vytíženým studentům, kteří nestíhají číst. V aplikaci najdete shrnutí knih v textové, obrázkové a video formě. Během několika minut se …

Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

Sigourney Weaver Znáte ji jako kosmonautku Ellen Ripleyovou, která bojuje s vetřelci, nejspíš jste ale nevěděli, že Sigourney Weaver byla dříve také pilnou studentkou na dvou nejprestižnějších univerzitách světa. Bakaláře studovala Stanfordu, kde se věnovala literatuře. Na magistra pak přešla na další top školu světa – Yale – kde se věnovala herectví. Natalie Portman Role princezny …