Bankovní institut vysoká škola se představuje

6. 5. 2011 | PR články

Bankovní institut vysoká škola

Bankovní institut vysoká škola, a.s. se řadí k vysokoškolským institucím, které se ve své činnosti nezaměřují výlučně na „produkci absolventů“, ale věnuje velkou pozornost i rozvíjení vědy a výzkumu. BIVŠ se odlišuje od ostatních vysokých škol především dlouholetou mezinárodní zkušeností jak samotné školy, tak prostřednictvím partnerských vysokých škol a mezinárodních oborových asociací, kterými je členem. Škola patří do německého vzdělávacího holdingu COGNOS AG, jehož součástí jsou školy i s několikase­tletou tradicí, např. Hochschule Fresenius – university of applied science, působící v Německu od roku 1848.

BIVŠ členem mezinárodních organizací IFCEB (International Foundation for Computer – based Eduication), členem AIVD (Asociace institucí vzdělávaní dospělých), ČBA (České bankovní asociace), ČAVIVS (České asociace vzdělávacích institucí veřejné správy), ČMA (České manažerské asociace), ČSE (Česká společnost ekonomická) a podporuje humanitární organizaci ADRA.

V bakalářských oborech BIVŠ lze studovat Bankovní management (v českém, anglickém a ruském jazyce), Oceňování majetku, Veřejnou správu a EU, Ekonomiku a management malého a středního podnikání, Ekonomiku a management zdravotních a sociálních služeb, Pojišťovnictví, Informační technologie a Makléř, v magisterských oborech Finance a Informační technologie a management. V rámci zahraničních oborů nabízí Média, branding a marketing a Cestovní ruch, hotelnictví a eventy ukončené na německé Vysoké škole Mittweida a Právo realizované na vysoké škole v Sládkovičove.

BIVŠ přináší svým studentům:

  • **výborné uplatnění absolventů
  • pedagogický tým se zkušenostmi z praxe i z akademického prostředí
  • aktuální informace z praxe a výzkumů**
  • servis pod jednou střechou (učebny, přednáškové sály, studovna, knihovna, stravování, golfový simulátor, posilovna aj.)
  • možnost studovat na 5ti regionálních pracovištích v regionech ČR
  • bezbariérový přístup
  • moderní zázemí
  • možnost realizace studentů ve školním časopise a dalších mimoškolních aktivitách (pořádání akcí pro studenty, výstavy, sportovní reprezentace na ČAH, reprezentace na konferencích, výzkumných projektech a další)
  • zahraniční stáže (pracovní stáže zprostředkované organizací AIESEC, studijní stáže v rámci výměnných programů ERASMUS)

Celoživotní vzdělávání tvoří nedílnou součást Bankovního institutu vysoké školy (BIVŠ). Kromě akreditovaných studijních programů nebo i v jejich rámci BIVŠ nabízí jak dlouhodobé programy, tak i monotématické kratší vzdělávací kurzy celoživotního vzdělávání. Po ukončení vzdělávacího programu dostane absolvent osvědčení o absolvování kurzu s uvedením jednotlivých předmětů.

Významnou součástí celoživotního vzdělávání jsou rekvalifikační kurzy. BIVŠ hledá cesty, jak pro klienty zajistit jejich financování z vnějších zdrojů, a proto již několik let spolufinancuje účast ze strukturálních fondů EU.

Celoživotní vzdělávání BIVŠ probíhá formou kombinovaného studia v podobě jedno až čtyřsemestrálních kurzů. Účastníci kurzů mají ukončení studia možnost absolvovat certifikační řízení a po složené zkoušce získat certifikát dle mezinárodní normy ČSN EN ISO/IEC 17024, který zvyšuje prestiž dané pozice na trhu práce.

Mezi atraktivní programy celoživotního vzdělávání BIVŠ patří například Bankovnictví, Pojišťovnictví, Finanční controlling, Ekonomika a management zdravotních a sociálních služeb, Oceňování nemovitého majetku či Veřejná správa a EU.

Bankovní institut vysoká škola je školou nejen přítomnosti, ale i školou budoucnosti, dává svým studentům šanci hlubokého odborného vzdělání a dobrého startu do profesního a osobního života.