Studium u nás na FBMI ČVUT dává smysl

2. 11. 2023 | PR články

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUTBiomedicínské inženýrství 21. století je jedním z nejperspektivnějších vědních oborů současnosti. O biomedicínské techniky a inženýry je v dnešní době velký zájem jak ve zdravotnictví, tak ve firmách, či ve výzkumných pracovištích.

Pokud vás láká práce s nejmodernějšími zdravotnickými přístroji, pak je studium biomedicínské techniky a biomedicínského inženýrství na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT pro vás skvělou volbou. Třetinu studia strávíte v moderních laboratořích se špičkovou přístrojovou technikou.

Můžete pracovat na zajímavých projektech. Takovým příkladem je unikátní plicní ventilátor CoroVent, který byl vyvinut pro těžce nemocné covidové pacienty.

Jednou z mnoha oblastí, kde biomedicínští inženýři dosahují významného pokroku, je oblast regenerativní medicíny, jako třeba terapie kmenovými buňkami a tkáňové inženýrství. Uplatnění absolventů je ale velmi široké, což je dáno i interdisciplinaritou studijních programů.

Fakulta biomedicínského inženýrství

Po absolvování studia máte možnost přímo nastoupit do klinické praxe ve zdravotnickém zařízení. Na ČVUT je to jediný studijní program s tímto profilem a v rámci ČR je jedním ze čtyř akreditovaných na VŠ.

Fakulta biomedicínského inženýrství nabízí, kromě technických, zdravotnických a bezpečnostních studijních programů, možnost zvolit si studium informatiky. Vybrat si můžete ze dvou specializací – Biomedicínská informatika nebo Informační a komunikační technologie.

Během studia se naučíte vyvíjet a navrhovat biomedicínské aplikace, spravovat sítě a nemocniční informační systémy, zpracovávat biomedicínská data nebo řešit bezpečnostní politiky v informačních technologiích ve zdravotnictví.

Po ukončení bakalářského studia můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu Biomedicínská a klinická informatika a vybrat si z následujících specializací: Softwarové technologie, Asistivní technologie a Nanotechnologie.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT

Pokud vás zajímá studium na Fakultě biomedicínského inženýrství, využijte Dnů otevřených dveří, které fakulta pravidelně pořádá. Letos je to 24. listopadu 2023 nebo 26. ledna 2024, vždy od 10 h (nám. Sítná 3105, Kladno).

Ucelený přehled studijních programů naleznete zde.

Další články k tématu

Přemýšlíte o studiu IT?

Přemýšlíte o studiu IT?

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze nabízí studium všech oblastí informatiky a otevře vám cestu do všech odvětví. Určitě je důležité studovat to, co vás baví a dává vám smysl. Ještě váháte? Přečtěte si odpovědi na ty nejdůležitější otázky, které vám pomohou se rozhodnout. Co můžu přesně na FIT ČVUT studovat? Můžete si vybrat z …

Studujte na vysoké škole, kam se budete těšit!

Studujte na vysoké škole, kam se budete těšit!

Studujte na vysoké škole CEVRO Institut a učte se od nejlepších ve svém oboru. Studujte právo, bezpečnost, ekonomii nebo politologii! Přihlásit se můžete do 30.6.2023! Proč studovat u nás? Jsme školou rodinného typu a nabízíme širokou nabídku unikátních studijních programů, díky kterým získají naši studenti prestižní vzdělání a následně pak i skvělé uplatnění na trhu …

Na FEL ČVUT můžete studovat špičkovou elektrotechniku a informatiku

Na FEL ČVUT můžete studovat špičkovou elektrotechniku a informatiku

Podle prestižního mezinárodního žebříčku QS Ranking je elektrotechnika na ČVUT dlouhodobě hodnocena jako nejlepší v České republice. A těší nás, že v loňském žebříčku se dostala na první místo i naše informatika, říká v rozhovoru děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Petr Páta. 1. Elektrotechniku a informatiku lze studovat na řadě fakult. Co oproti nim nabízí …