Chodíte na VŠ/VOŠ a baví vás fotit? Soutěžte o 30 tisíc!

18. 5. 2008 | Aktuality

Ministr školství Pavel Liška vyhlašuje fotografickou soutěž, která nese název „Předsednictví ČR v Radě EU ve fotografii“. Česká republika bude Radě předsedat v 1. pololetí roku 2009 a během té doby bude třeba ji i její obyvatele patřičně prezentovat – například prostřednictvím různých publikací, které by samozřejmě měly být doplněny o ilustrační fotografie.

Posláním soutěže, která je určena studentům vysokých a vyšších odborných škol s uměleckým zaměřením, je vybrat nejzajímavější sadu fotografií, které by se tematicky vztahovaly ke vzdělávání na všech jeho úrovních, výzkumu a vývoji, mládeži i sportu. Každá soutěžní sada by měla sestávat z celkem 16 snímků: 4 z oblasti předškolního, základního, středního a vyššího odborného školství, 3 za kategorii vysokého školství, 3 za výzkum a vývoj, 3 za mládež a 3 za oblast sportu. Cílem je co nejlépe propojit uvedená témata s kontextem České republiky jako členského státu EU.

Vítězné fotografie budou jednak využity pro přípravu publikací o prioritách předsednictví ČR v Radě EU (ty budou distribuovány mj. všem zástupcům členských zemí na příslušných jednáních), ale i pro jiné související publikace a budou také vystaveny v prostorách určených pro akce v České republice.

Uzávěrka soutěže je 15. září 2008, fotografie musí být odevzdány na CD/DVD v dobré technické kvalitě (min. 7 MPx, min. 300 dpi) a jedenkrát ve fyzické podobě (rozměr nejlépe 13×18 cm).

Cenou pro vítěze je finanční odměna 30 tisíc korun. O využití fotografií účastníků, kteří v soutěži nezvítězí, avšak jejich fotografie budou svým nápadem zajímavé, bude jednáno individuálně po vyhodnocení soutěže.

Kontaktní osoba a současně adresa pro doručení soutěžních zásilek: Markéta Nováková, MŠMT – odbor pro záležitosti EU Karmelitská 7, 118 12 PRAHA 1 tel.: 257 193 656, e-mail: marketa.novakova@msmt.cz

Zdroj: tisková zpráva MŠMT