Do uzávěrky přihlášek soutěže Business Star pro letošní maturanty o ceny ve výši 2.000.000 Kč zbývá už jen pár dní

2. 6. 2011 | PR články

Už jen několik málo dnů zbývá do 12. června – a toto datum určitě stojí za zapamatování, protože právě do tohoto dne může jeden odeslaný mail naprosto změnit budoucnost padesáti letošních maturantů. Váš podnikatelský nápad můžete proměnit v tříleté stipendium na VŠ v hodnotě 189.000 Kč a 50.000 Kč v hotovosti k tomu!

Mnoho letošních čtvrťáků už má po maturitě a intenzivně se připravuje na přijímačky na vysokou školu a ve studentských myslích se jistě vynořuje spousta otázek: Zvolili jsme správný studijní směr? Jak zvládneme finanční zátěž studia? Jak skloubíme své zájmy a záliby se studijními povinnostmi? Co když se na školu vůbec nedostaneme? A otázka neméně naléhavá: Jak a za co prožijeme poslední „středoškolské“ prázdniny?

Na všechny tyto otázky existuje jedna velmi jednoduchá odpověď: Business Star. Každý z vás určitě v hlavě nosí nějaký podnikatelský nápad – někdo velmi realistický, jiný jen v obrysech, ale i to vás nijak neznevýhodňuje. Stačí, když se zamyslíte, co by se mohlo stát základem úspěšného podnikání, pošlete stručnou a jednoduchou formulaci svého podnikatelského nápadu do soutěže Business Star – a pak už jen zbývá doufat, že právě váš mail osloví odborníky z vysoké školy managementu a podnikání NEWTON College natolik, že vás pozvou na workshop a druhé soutěžní kolo, na jehož základě máte šanci získat jednu z hodnotných cen.

V soutěži Hledá se Business Star jde o ceny v celkové výši 2.000.000 Kč!
Bude uděleno padesát vysokoškolských stipendií od jednoho semestru do tří let (tudíž úvahy o tom, co – a za co – studovat, mají hned nový směr). Dále se rozdělí i pořádný balík peněz, od tisícikoruny až po padesát tisíc, což už je dobrý základ pro fantastické prázdniny!

Návod krok za krokem, jak se stát Business Star
1. krok – Zamyslete se Na začátku úspěšných podniků bývá jednoduchá myšlenka či originální nápad – zamyslete se, co by se mohlo stát základem zajímavého podnikání. Nechtějí se po vás žádné složité projekty a výpočty, stačí úplně jednoduché sdělení, jednoduchý popis výrobku, služby, způsobu jejich poskytování apod., vyjádřené několika slovy nebo větami.

2. krok – Pošlete mail
Do 12. 6. 2011 pošlete stručný popis vašeho nápadu na soutez@business-star.cz. Tím vstoupíte do 1. kola soutěže a stanete se soutěžícími o ceny, které mohou ovlivnit vaši budoucnost.

3. krok – Přijeďte do Brna na 2.kolo
Autoři nejzajímavějších nápadů budou pozváni do 2. kola (24. nebo 25. 6. 2011), kde s pomocí expertů z praxe převedou svůj nápad do jednoduchého podnikatelského záměru a utkají se o některou z následujících cen:
1. místo: 3leté stipendium v hodnotě 189.000 Kč a jednorázová odměna 50.000 Kč
2. místo: 2leté stipendium v hodnotě 126.000 Kč a jednorázová odměna 30.000 Kč
3. místo: roční stipendium v hodnotě 63.000 Kč a jednorázová odměna 10.000 Kč
4. až 10. místo: semestrální stipendium v hodnotě 31.500 Kč a jednorázové odměny od 7.000 Kč do 1.000 Kč
11. až 50. místo: semestrální stipendium v hodnotě 31.500 Kč, tričko soutěže

Podrobná pravidla a další informace o soutěži najdete na www.business-star.cz.