Vzdělávání zdarma a pro všechny – nejen během pandemie koronaviru

9. 5. 2020 | Aktuality

učení a home officeKvůli pandemii koronaviru studují studenti po celém světě už řadu týdnů on-line z domova. Řada firem a institucí se jim proto snaží vyjít vstříc a své učební materiály dává k dispozici bezplatně ke stažení. On-line zdarma tak najdete studijní materiály, kurzy, učebnice a mnoho dalšího. Potřebné materiály najdou jak ti nejmladší žáci z prvního stupně základních škol, tak i vysokoškoláci.

Základní školy

Nudné vyplňování cvičení bez zpětné vazby není příliš užitečné. Nakladatelství Taktik proto připravilo interaktivní on-line učebnice.

Až do 31. srpna nabízí interaktivní učebnice zdarma web ucebnice.online. Celkem si v databázi webu můžete vybrat z více jak 110 titulů pro první i druhý stupeň základních škol.

Střední školy

Interaktivní studijní materiály pro studenty středních škol nabízí web fred.fraus.cz. Všechny materiály jsou zdarma po celou dobu trvání nouzových opatření.

Sérii videopřednášek pro středoškoláky připravila Akademie věd. V nich se například dozví, jak se předpovídá počasí, nebo co to byl samizdat. Zkusit si také můžete napsat diktát, který vám opraví herečka Anna Polívková. Kompletní nabídku přednášek najdete zde.

Vysoké školy

Nejen vysokoškolákům je určena nabídka on-line kurzů Vysoké školy ekonomie a managementu. Zdarma se můžete vzdělávat v oblastech ekonomie, psychologie, sociologie, práva, marketingu, managementu či účetnictví.

Stovky výukových kurzů zdarma – a to nejen v období pandemie koronaviru – najdete také na webu Khanovy akademie. Tady najdete například rozcestník, který vás navede na kurzy zaměřené na matematiku, chemii či biologii.

Zdroj:
https://www.novinky.cz/

Další články k tématu