2v1: Na ČVUT můžete získat dva doktorské tituly v rámci jednoho studia

26. 8. 2019 | Aktuality

Fakulta informačních technologií na pražském ČVUT nedávno navázala spolupráci s belgickou univerzitou v Antverpách. Zajistila tím svým studentům možnost absolvovat takzvaný dvojitý doktorský studijní program. Doktorandi díky tomu budou moct studovat na obou školách zároveň a na konci studia  získají hned dva doktorské tituly.

V praxi to bude fungovat tak, že si univerzity navzájem uznají předměty v konkrétním studijním programu. Doktorandův studijní plán pak bude upraven tak, aby vyhovoval diplomovým požadavkům obou vysokých škol.aktualita ČVUT

Do programu se zatím přihlásil jeden uchazeč, Marek Suchánek, který na ČVUT nedávno úspěšně obhájil doktorské minimum. „V tuto chvíli připravujeme praktické a procesní náležitosti pro hladký průběh. Marek Suchánek jakožto neohrožený průkopník bude s velkou pravděpodobností děkanem pověřen rolí koordinátora double degree programu. Bude tak nápomocný dalším zájemcům,“ sdělil Robert Pergl působící na katedře softwarového inženýrství ČVUT.

V rámci spolupráce s belgickou školou mohou od loňského roku studenti ČVUT absolvovat také letní školu v Antverpách. Podle vedoucího katedry softwarového inženýrství Michala Valenty se tak škola snaží uspokojit zájem studentů po technických detailech i praxi přesahující rámec předmětu.

Zdroj: Novinky.cz