Zima za půlku? Jde to!

20. 12. 2010 | Tiskové zprávy

Trendem poslední doby je využívání nejrůznějších slevových akcí. Ať už se jedná o bonusový systém formou razítek, samolepek či věrnostních karet, vždy ušetříte vy, případně členové vaší rodiny nemalé finanční prostředky. Jedny z nejrozšířenějších nástrojů k získání slev jsou studentské identifikační průkazy a slevové karty.

Česká republika má dlouhodobě nejpropracovanější servis pro držitele karty ISIC, mezinárodního identifikačního průkazu studenta, který slouží zároveň také jako slevová karta nejen u nás, ale v dalších 124 zemích světa. Dokazuje to i čtvrt milionu vydaných karet každý rok v ČR.

Karta ISIC (International Student Identity Card) umožňuje studentům středních a vysokých škol čerpat slevy nejen v kamenných prodejnách, ale také online prostřednictvím studentského informačního portálu www.chytrepalice.cz. Stejných výhod mohou využít i učitelé s kartou ITIC, mezinárodním identifikačním průkazem pedagoga (International Teacher Identity Card). Letos poprvé mají možnost čerpat studentské výhody po celém světě také žáci základních škol s kartou ISIC SCHOLAR, obdobou karty ISIC, což ocení zejména rodiče, kteří dosud nemohli pro své děti využít žádných studentských slev. „Na žáky základních škol se jaksi zapomíná, přestože právě oni nemají ze zákona v podstatě žádný průkaz žáka/studenta, který si u nich jistě najde každodenní využití. Navíc se s ním budou moci konečně cítit jako studenti a srovnávat se tak se svým staršími sourozenci, kteří využívají ISIC již na 2300 místech v ČR a mohou s ním vycestovat do dalších 123 zemí světa,“ uvedl Tomáš Vyskočil, ISIC National Manager.

U nás existují další typy karet, zejména slevové karty pro mladé – jako např. EURO<26 nebo hostelová karta IYHF (International Youth Hostel Federation). Ovšem ne všechny karty mají zaručené pokrytí po celém světě, některé jsou omezeny také věkem či způsobem použití(např. nutností navštívit kamenný obchod, aby byla sleva uplatněna).

Pokud tedy máte doma dítko školou povinné, naučte je využívat výhod, které mu studentské karty přináší nejen během zimy, ale v běžném každodenním životě. Ve výsledku to bude vaše pěněženka, které se uleví…

Výzbroj a výstroj
Loňská výbava je zastaralá, případně dosloužila? Tato věta vás nemusí dostat do hrobu, pokud využijete exkluzivního studentského obchoduwww.chy­trepalice.cz, kde jsou celoročně k dostání slevy v exkluzivní výši, případně 1+1 zdarma.

PRODUKT Cena bez ISIC/SCHOLAR cena s ISIC/SCHOLAR
Krosna Hi-Tec Miwok 75 1899 Kč 1532 Kč
Lyžařská helma Helmet Black 949 Kč 730 Kč
Chránič páteře Wspine 1190 Kč 833 Kč
Snowboard Lucky Ace 5690 Kč 4377 Kč
Snowboardové vázání Alu Pro Black 2490 Kč 1915 Kč
Snowboardové boty Rhino Black 2699 Kč 2076 Kč
Lyžařské brýle Freak White 949 Kč 730 Kč
Snowboardové kalhoty Morro 4790 Kč 1437 Kč
Lyžařská bunda Capella 7250 Kč 2175 Kč

26.007 Kč – 14.273 Kč
Ušetřím (rozdíl v ceně): – 11.734 Kč

Pojištění je základ
Vybrat si cestovní pojištění není nic snadného. Málokdo si uvědomí, že lyžování i snowboarding patří mezi extrémní sporty, z nichž plynoucí rizika úrazu samozřejmě nejsou v mnohých případech pojišťovnami standardně kryta. Proto si student může díky kartám ISIC a ISIC SCHOLAR sjednat také výhodné cestovní pojištění Uniqa zahrnující právě extrémní sporty a to za bezkonkurenčních 350 Kč na celý rok! A vyjíždět s ním může během roku i opakovaně, takže lyžováním a zimou zábava rozhodně nekončí… Můžete si být jistiže o pojištěné dítko tak bude maximálně postaráno a v případě nutnosti bude hradit pouze drobná ošetření a léky, protože náročnější zákroky a hospitalizaci sjedná asistenční služba ihned. A pokud se v létě vaše ratolest rozhodne, že by raději odcestovalo na studijní výměnný pobyt v rámci programu Socrates, Erasmus apod., nabízí se možnost pojištění na dlouhodobý výjezd v rámci Evropy až na 6 měsíců.

Druh pojištění exkluzivní cena s kartami ISIC/ISIC SCHOLAR
cestovní pojištění včetně extrémních sportů 350 Kč
cestovní pojištění pro dlouhodobý výjezd vč. extrémních sportů 1600 Kč

Alpy za hubičku
Mezi nejoblíbenější zimní benefity, které lze se studentskýmikartami využít, patří speciální nabídka lyžování v Alpách a to včetně předvánočního lyžování, kdy je na alpských kopcích již sněhu dostatek, ale stále není mnoho lidí na sjezdovkách. Student si může vybrat z nabídky 65.000 lyžařských zájezdů, na které obdrží slevu až –10% při předložení karty ISIC či ISIC SCHOLAR a navíc dárek v podobě windstopperové lyžařské masky KAMA pro 300 nejrychlejších. Ucelenou nabídku naleznete na wwwi.chytrepa­lice.cz

Předvánoční lyžování v Alpách se těší stále větší oblibě. Lyžuje se na čerstvém prašanu už v době, kdy u nás moc sněhu není a navíc se tak vyhnete velkému počtu lyžařů a nenáviděným frontám na vlek. Při tom vás to vyjde mnohem levněji, než v plné sezoně.

    cena bez ISIC/SCHOLAR cena s ISIC/SCHOLAR
Hotel Baita Clementi **** Bormio – Itálie od 7590 Kč od 6831 Kč
Residence Gloria *** Val di Fiemme – Itálie od 4690 Kč od 4221 Kč
Residence Sciatori *** Aprica – Itálie od 3690 Kč od 3321 Kč
Residence Vega *** Risoul – Francie od 3090 Kč od 2936 Kč
Residence Cheval Blanc *** Val Thorens od 5690 Kč od 5406 Kč
Appartementhaus Kölping *** Kitzbühel – Rakousko od 2234 Kč od 2010 Kč
Appartementhaus Scheffauerfhof *** Kitzbühel – Rakousko od 2138 Kč od 1924 Kč
Appartementhaus Baumanngut *** Kitzbühel – Rakousko od 2625 Kč od 2363 Kč

Cena na osobu zahrnuje: ubytování na 7 nocí a 6 denní skipas (u zájezdů do Rakouska skipas není v ceně)

Ušetřit můžete i v Čechách
S platnou kartou ISIC/ISIC SCHOLAR se dá ušetřit na permicích i v 28 českých lyžařských areálech a to až 50%. A to není všechno. Pokud svou cestu dobře naplánujete, až polovinu finančních prostředků ušetříte nejen ve skiareálech, ale také v dopravě, ubytování, pokud si najmete instruktora, půjčíte si kompletní lyžařské vybavení, nebo pokud chcete svoji výzbroj jen nabrousit.

2 dny na lyžích ve Špindlerově Mlýně cena bez ISIC/SCHOLAR cena s ISIC/SCHOLAR
Doprava ČSAD Střední Čechy (Praha – ŠM) 320,– Kč 256,– Kč
Permice ve skiareálu Špindlerův Mlýn 1160,– Kč 928,– Kč
Půjčení lyžařského kompletu u Skol Max 700,– Kč 350,– Kč
Půjčení helmy u Skol Max 210,– Kč 105,– Kč
2h privátní lekce lyžování u Skol Max 1350,– Kč 675,– Kč
Ubytování v Orea hotelu Arnika (os./noc na dvoulůž. pok.) 1490,– Kč 745,– Kč
Celkem 5230,– Kč 3059,– Kč

Ušetříte (Rozdíl v ceně): – 2171 Kč

Jedete ve dvou? Násobte slevy dvěma…

Cena za osobu při využití slevy 2 za 1, kdy jedna osoba platí a druhá má ubytování zdarma.

Spočítejte si sami, kolik můžete ušetřit i vy v online přehledu všech slev na www.isic.cz

A pokud ani vy, ani vaše dítko nejste student, a je vám méně než 26 let, můžete si pořídit kartu IYTC a mít téměř stejné výhody, jako studenti.

Další články k tématu