„Zasaď se o lepší svět“! vyzývá společnost Unilever ve své soutěži

17. 10. 2014 | Aktuality

Zasaď se o lepší svět“ – to je název soutěže společnosti Unilever, která cílí na otázku zlepšení života (nejen) v našem okolí. Je určena pro studenty českých a slovenských vysokých škol, které zajímá oblast trvale udržitelného rozvoje a mají nápady, jak k němu přispět. Své projekty (maximálně tři na jednoho soutěžícího) mohou přihlašovat až do konce prosince přes webový formulář na www.UnileverVyzva.cz.

Úkolem soutěžících je připravit projekt, který bude řešit problematiku alespoň jedné z těchto oblastí tzv. Unilever plánu udržitelného rozvoje:

  • Výživa a zdravý životní styl – zdravá výživa, hygiena, pohyb a sport
  • Životní prostředí – emise a zdravé ovzduší, skleníkové plyny, doprava, voda, odpad
  • Potravinový odpad – šetrné nakládání s potravinami, spotřebitelské chování
  • Diverzita na pracovním trhu – podpora rovných pracovních příležitostí
  • Příležitosti pro mladé – vstup absolventů škol na pracovní trh, profesní rozvoj mladých.

Podmínkou je, aby se projekt týkal komunit v České nebo Slovenské republice a jeho plánovaná realizace nebude trvat déle než čtyři měsíce. Současně jeho realizace nesmí překročit částku 70 000 Kč. S přípravou může účastníkům soutěže pomoci přizvaný pomocník (spoluautor) a nebo i zpětná vazba získaná od některého z deseti mentorů. Ti pocházejí z řad managementu společnosti Unilever, ale i jiných firem a institucí, převážně vysokoškolských. Jejich seznam je k dispozici na stránkách soutěže.

od 1. října současně probíhá na stránkách akce také veřejné hlasování, které bude ukončeno 18. ledna 2015. Z něho vzejde 20 nejlepších projektů, z nichž následně porota vybere vítězných deset. Každý z nich pak bude podpořen částkou 70.000,– Kč na realizaci. Třem nejlepším projektům navíc společnost Unilever předá finanční ceny (10, 20 a 30 tisíc korun) a jednomu též hlavní cenu – cestu na Srí Lanku.

Podrobná pravidla soutěže jsou k dispozici na této stránce.

Zdroj: www.unilevervyzva.cz