Zajímáte se o typografii? Zúčastněte se ojedinělé konference!

31. 5. 2012 | Aktuality

Prague College, ve spolupráci s britskou organizací Letter Exchange, která sdružuje profesionály v oblasti typografie a tvorby písma, a s partnerskou univerzitou Teesside University, pořádají ve dnech 11. až 14. června 2012 mezinárodní konferenci s názvem „Differing Accents“. Konference se uskuteční právě na půdě výše zmíněné pražské univerzity.

Mezi hosty akce budou patřit osobnosti z oblasti typografie a tvorby písma z Velké Británie a České republiky. Jednotliví přednášející jsou převážně členy organizace Letter Exchange, sdružující profesionály ze široké škály disciplín od typografie až po kaligrafii a řezbu písma. Pozvaní čeští přednášející pak pocházejí především z akademického odvětví zaměřeného na oblast grafiky a typografickou profesní praxi.

Mezi probíraná témata budou patřit mj. tradiční typografické praxe v minulosti, současnosti i budoucnosti, skryté aspekty typografie jako umělecké profese, sémiotika italských středověkých rukopisů, národní typografie, orientační systémy, čitelnost, rozměry, evropské diakritiky a význam Letrasetu atd. Součástí konference budou také dílny a názorné ukázky odborníků, kteří představí tesání písma, kaligrafii, tvorbu písma nebo raná graffiti z osmdesátých let.

Součástí programu bude ale také výstava prací významných československých designérů a grafiků 20. století Oldřicha Menharta a Ladislava Sutnara. U příležitosti konference bude navíc k dispozici speciální číslo publikace „Research Bulletin”, které vydává Centrum pro výzkum a interdisciplinární studium na Prague College. Obsahovat bude nejen témata přednášek, ale i spoluúčast studentů a také závěrečnou akademickou zprávu projektu.

Akce se mohou účastnit jak profesionálové z oboru a studenti, tak i široká veřejnost. Vstup na konferenci je zdarma.

Zdroj: tisková zpráva Prague College

Další články k tématu