Výtvarná soutěž pro studenty vysokých škol

24. 3. 2015 | Aktuality

Technologická agentura ČR pořádá pro studenty uměleckých fakult, ale i dalších vysokých škol, výtvarnou soutěž na téma „Propojený svět – umění v technologiích, technologie v umění“. Cílem soutěže je ocenit ta díla, která vznikají v rámci studentských uměleckých nebo výzkumných projektů a která jsou založena na vzájemné inspiraci světa umění a světa nových technologií a materiálů. Více o vysokoškolské kategorii se dozvíte v pravidlech soutěže.

Do soutěže se mohou hlásit studenti vysokých škol se svým jedním dílem či projektem, který vznikl v akademickém roce 2014/2015. Soutěžní díla zaslaná studenty uměleckých fakult přitom musí využívat nové technologie nebo materiály. Soutěžící z ostatních vysokých škol musejí předložit umělecké interpretace svých výzkumných projektů.

Uzávěrka soutěže je 30. září 2015. Nejlepší čtyři díla v soutěži získají pro své autory postupně 20.000, 15.000, 10.000 a 5.000 korun.

Zdroj: www.tacr.cz

Další články k tématu

Plzeň ožívá uměním. Fakulta ZČU vystaví tisíce děl

Plzeň ožívá uměním. Fakulta ZČU vystaví tisíce děl

Začátek roku bude v Plzni ve znamení výstav. Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity jich připravila celkem pět. Návštěvníci budou moct shlédnout tisíce děl od více než 700 mladých umělců v galeriích po celém městě. Největší část výstavy tvoří Winter show, kde studenti fakulty prezentují své klauzurní práce. Winter show tvoří obrazy, sochy, grafické práce, …