Vysokoškolský Majáles v Pardubicích

9. 5. 2011 | Tiskové zprávy

Studentský MAJÁLES se koná v areálu vysokoškolských kolejí v Pardubicích – Polabinách již od roku 1979, tedy již přes 30 let. Bývá tradičně s příchodem jara a pěkného počasí jednou z prvních zábav v Pardubicích, konaných pod širým nebem, a vítanou zejména mládeží.

pondělí 9. května v 15:30 hodin – Pernštýnské náměstí v centru města
středa 11. května od 12:00 hodin – univerzitní kampus v Pardubicích – Polabinách
středa 11. května od 22:00 hodin – klub Gimlet

Program letošních majálesových oslav opět zahájilo klání o titul „Král Majáles Pardubice 2011”, které ale rychle skončilo, poněvadž se do klání o krále přihlásil jen jeden statečný, takže vyhrál automaticky. Letošním králem se tedy stal student 2. ročníku Fakulty chemicko-technologické.

V pondělí 9. května v 15:30 hodin bude slavnostně nový král korunován na Pernštýnském náměstí a následně mu představitelé univerzity a města předají vládu nad městem a univerzitou na dobu majálesových oslav. Po přednesení královského projevu a usednutí na královský trůn bude následovat kulturní program pro potěchu nejen krále a jeho družiny, ale i všech pardubických občanů. V rámci kulturního programu vystoupí taneční skupiny, šermíři a nebudou chybět ani mažoretky.

Majálesové veselí vyvrcholí ve středu 11. května velkým koncertem v areálu univerzitního kampusu Univerzity Pardubice, který startuje již v pravé poledne. Koncert je samozřejmě určen nejen univerzitním studentům, ale i všem ostatním milovníkům dobré hudby a zábavy. Letos je budou bavit hudební skupiny: Sabrage, Eastpark, Skyline, Ready Kirken, Divokej Bill, Sto zvířat, Vypsaná Fixa a Dukla Vozovna. V průběhu koncertu se znovu představí král se svou družinou, připraveny jsou soutěže pro návštěvníky a bohaté občerstvení. Koncert bude ukončen úderem dvaadvacáté hodiny tak, aby majálesové oslavy nerušily noční klid v Polabinách a okolí.

Noční program pro ty nejvytrvalejší účastníky Majálesu bude od 22:00 hodin pokračovat v klubu Gimlet v Pardubicích, kde se bude konat oficiální „After párty“ s koncertem skupin Sabrage a Eastpark. Vstup na tuto akci ZDARMA!

Vstupenky na koncert je možno zakoupit v předprodeji v síti Ticket Portal – www.ticketportal.cz za 230,– Kč + poplatky, ve středu 11. května na místě za 299,– Kč. Více informací naleznete na www.majalespardubice.cz. Pardubická veřejnost je srdečně zvána.

Kontaktní osoba za organizátory Majálesu v Pardubicích:
David Audrlický
telefon 777 835 851
e-mail david.aud@seznam.cz

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu