VŠTE letos nabídne dvě novinky - Čínské trhy a Cestovní ruch

9. 2. 2015 | Aktuality

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích (VŠTE) se rozhodla reagovat na aktuální vývoj trhu práce a nově nabídne budoucím i stávajícím studentům dvě nové studijní specializace: Čínské trhy a Cestovní ruch.

„Nová zaměření reflektují realitu života a byznysu. Zatímco turismus a cestovní ruch patří ke klíčovým odvětvím na jihu Čech, která cíleně podporuje i vedení Jihočeského kraje, čínská ekonomika je fenoménem, který nelze ignorovat. Ale málokdo se na ni umí orientovat, málokdo jí rozumí,“ řekl doc. Marek Vochozka, Ph.D., rektor VŠTE. Do výuky specializace Čínské trhy se navíc zapojí dva akademici z Henan University, která je partnerem Jihočeského kraje. Tato specializace je svým výhradním zaměřením na čínské podnikání u nás zatím jedinečná.

Obě nové specializace se zaměří na incomingovou (příjezdovou) turistiku a budou na VŠTE otevřeny od zimního semestru akademického roku 2015/2016 v rámci oboru Ekonomika podniku. Podávat přihlášky ke studiu ale lze už nyní, a to až do 30. dubna 2015. Studenti si specializaci volí od druhých ročníků a obě novinky současnou nabídku dál rozšíří.

Více informací o obou specializacích najdete na stránkách VŠTE.

Zdroj: TZ VŠTE

Další články k tématu

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Zájemci o studium na Univerzitě Karlově by si neměli nechat ujít novou podcastovou sérii Pod čepicí UKa!. Série si klade za cíl zodpovědět všechny otázky středoškoláků o Univerzitě Karlově. Posluchači se tak například dozví, která lékařská fakulta je nejlepší či jak se naučit na vysoké škole efektivně učit. Podcast vznikl v rámci besed o studiu na …