VŠ, kde ještě berou přihlášky

3. 9. 2015 | Přijímací řízení

Školní rok už sice začal, některé vysoké školy ale stále přijímají přihlášky ke studiu. Podívejte se, kam se ještě můžete přihlásit. Čas se rychle krátí! (pozn. Článek byl 3. 9. aktualizován, hav)

Pokud vás nevzali na vaši vysněnou školu, nebo jste se teprve teď rozhodli pro akademickou kariéru, nezoufejte. Přestože školáci už zasedli do lavic, některé vysoké školy ještě drží opozdilcům otevřené dveře. S podáním přihlášky ale příliš neotálejte, času do začátku výuky moc nezbývá!

Technická univerzita v Liberci

Na Ústavu zdravotnických studií nově otevřený obor Zdravotnický záchranář dává zájemcům šanci přihlásit se do tohoto pátku, 4. září.

Bližší informace o tomto prezenčním oboru najdete na stránkách fakulty.

České vysoké učení technické

Nové tváře do svých řad stále přijímají dvě fakulty ČVUT. Dobrá zpráva pro všechny zdatné techniky, matematiky a fyziky.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ve 2. kole

Přihlášky posílejte do 8. září. Vybrat si můžete z oborů jako je Matematické inženýrství, Matematická informatika, Informatická fyzika, Jaderné inženýrství nebo Diagnostika materiálů.

Hlásit se můžou i studenti navazujících studijních oborů, a to až do 11. září. Pro ty jsou otevřené mimo jiné i všechny výše zmíněné obory určené budoucím bakalářům.

Pro více informací navštivte stránky fakulty.

Fakulta strojní

Tři bakalářské obory mají otevřené dveře až do 16. září. Neváhejte a hlaste se na obory Strojírenství, Teoretický základ strojního inženýrství nebo Výroba a ekonomika ve strojírenství.

Víc informací najdete na stránkách fakulty.

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava

Vydat se na poslední chvíli za studiem můžete i do havířského srdce naší republiky. Fakulta strojní vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení pro uchazeče, kteří splňují podmínky pro prominutí přijímací zkoušky. Pokud vás zajímá obor Strojírenství nebo Technologie letecké dopravy, posílejte přihlášky do 18. září.

Další potřebné info najdete na stránkách VŠB-TUO.

Univerzita Tomáše Bati

Poslední veřejnoprávní vysokou školou, která stále hledá studenty do svých řad, je zlínská Univerzita Tomáše Bati. Konkrétně některé obory Fakulty technologické přijímá přihlášky až do 9. října. Studovat můžete bakalářské obory Chemie a technologie materiálů, Chemie a technologie potravin a Procesní inženýrství. Tytéž obory jsou otevřeny i pro budoucí magistry.

Víc informací hledejte na fakultním webu.

studying.jpg

Soukromé vysoké školy

Pokud vás nezaujala nabídka veřejnoprávních škol, můžete zkusit štěstí na některé z těch soukromých. Počítejte ale s nemalými výdaji za každý semestr.

Bankovní institut vysoká škola – do 30. září čeká na vaše přihlášky pražský Bankovní institut. Studovat zde můžete například bankovní management nebo oceňování majetku. Škola nabízí obory také v angličtině nebo v ruštině. Víc najdete na stránkách školy.

CEVRO Institut – zájemci o veřejnou sféru či politologii mohou poslat své přihlášky do 16. září pro studium v Praze, nebo do 21. září, pokud budete studovat v Českém Krumlově. Další informace najdete na stránkách institutu.

Metropolitní univerzita Praha – 23. září je poslední den, kdy vaši přihlášku přijme MUPka. Studovat můžete například humanitní studia, mezinárodní obchod, veřejnou sféru nebo průmyslové vlastnictví. Některé obory škola nabízí také v angličtině. Víc hledejte na stránkách univerzity.

Moravská vysoká škola Olomouc – do 15. září posílejte přihlášky do olomoucké Moravské vysoké školy. Studovat zde můžete ekonomiku a management. Bližší informace najdete na stránkách školy.

Newton College – denní bakalářské programy čekají na vaši přihlášku do 30. září. Vybrat si můžete z oborů Management se zaměřením na psychologii nebo Management se zaměřením na psychologii v angličtině. Víc hledejte na webu školy.

Univerzita Jana Amose Komenského – andragogiku, bezpečnostní studia, management cestovního ruchu nebo třeba scénická a mediální studia. To jsou jen některé z bakalářských oborů, které si můžete vybrat na UJAKu. Přihlášky podávejte do 15. září a pro víc informací navštivte „stránky školy:“http://w­ww.ujak.cz/.

Vysoká škola Karlovy Vary – pokud vás láká studium v lázeňském městě, podávejte přihlášky do 15. září. Čekají na vás obory Právo v podnikání, Veřejná správa nebo Kriminalistic­koprávní činnost. Podrobnosti najdete na webu školy.

Zdroj informací: weby jednotlivých škol a fakult

Zdroj obrázků: freeimages.com