Velvyslanec USA Andrew H. Schapiro bude diskutovat se studenty Univerzity Pardubice

1. 12. 2015 | Tiskové zprávy

Na návštěvu Univerzity Pardubice přijíždí ve středu 2. prosince dopoledne velvyslanec Spojených států amerických v České republice Jeho excelence ANDREW HIRSCH SCHAPIRO. Setká se s představiteli univerzity a v Aule Arnošta z Pardubic bude besedovat s jejími studenty.

Ve středu 2. prosince přijíždí na pozvání rektora Univerzity Pardubice prof. Ing. Miroslava Ludwiga, CSc. na návštěvu univerzity velvyslanec Spojených států amerických v České republice Andrew Hirsch Schapiro. Jeho návštěva navazuje na jarní jednání rektorů českých vysokých škol s velvyslancem v Praze a je hned druhou návštěvou Pardubic v krátkém čase, když v září t. r. přijel velvyslanec na jednání a seznámení se s městem a krajem.

V rámci středečního dopoledne, které na univerzitě stráví, se setká s představiteli univerzity, jejím vedením v čele s rektorem profesorem Miroslavem Ludwigem, prohlédne si univerzitní knihovnu a přes hodinu bude diskutovat s pardubickými vysokoškoláky v hlavní univerzitní aule – Aule Arnošta z Pardubic.

V krátké prezentaci, na níž naváže i téma diskuse a dotazy vysokoškoláků, velvyslanec bude komentovat zejména česko-americké vztahy a priority americké zahraniční politiky.

Ing. Valerie Wágnerová
mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555, 602 487 730
e-mail promotion@upce.cz