Veletrh Učeň, středoškolák, vysokoškolák proběhne už tento víkend

6. 12. 2013 | Aktuality

Chystáte se na střední, nebo vysokou školu, a nevíte, kterou si vybrat? Ostravský veletrh Učeň, středoškolák, vysokoškolák vám představí nejen více než stovku škol, ale také nejrůznější semináře a poradny. Dozvíte se i o stážích a programech, které studentům nabízí Evropská unie. To vše již v pátek 6. a v sobotu 7. prosince na ostravském výstavišti Černá louka.

Po dva dny se budou zájemcům představovat zástupci středních a vysokých škol, spolu s dalšími vzdělávacími zařízeními. Na výstavě zjistíte nové trendy v oblasti školství a skrze doprovodný program nahlédnete do některých nabízených oborů.

Nově se na veletrhu můžete dovědět i něco o studiu v zahraničí. Na otázky ohledně stáží budou odpovídat koordinátoři z ostravské pobočky organizace Europe Direct. Řeknou vám například, jaké jsou možnosti zahraničního studia, nebo co přinese nová generace projektu Erasmus – Erasmus plus, a kdo a jak se na něj může přihlásit.

Institut vzdělávání SOKRATES zase připravil semináře na téma jak si správně vybrat školu, jaké je uplatnění vysokoškoláka na trhu práce, nebo jak vypadá přijímací řízení na vysokou školu. Součástí veletrhu bude i veletrh pracovních příležitostí s názvem JobFair OSTRAVA!!!.

Zdroj fotografie: sxc.hu

Zdroj informací: http://www.europe-direct.cz/…ysokoskolak/