Veletrh «Soukromé internátní školy a jazyková centra v zahraničí»

27. 1. 2017 | PR články

8. února se v Praze uskuteční veletrh středního vzdělávání, kde se představí přední soukromé internátní školy a jazyková centra USA, Kanady a Evropy

Zaregistrovat na veletrh se můžete zde

Svět okolo nás se rychle mění, proto se mnozí rodiče stále zabývají otázkou, jaký druh vzdělání může jejich dětem poskytnout znalosti a dovednosti, které jsou nezbytné v současné společnosti.

Budoucí absolventi škol a univerzit narazí na dynamické, konkurenční prostředí, kde je důležité  dokázat se rychle přizpůsobit měnící se realitě. Právě na to se zaměřuje střední vzdělávání v zahraničí, kde již dávno učí «nebiflovat» lekce, ale analyzovat informace, pracovat ve skupinách a uplatňovat takzvané «sociální» praktické znalosti.

V čem ještě se liší přístup ke vzdělání na zahraničních školách od toho, na který jsme zvyklí u nás? A proč se stále více dětí vydává za získáním znalostí do zahraničí?

Cesta do budoucnosti

Znalosti a dovednosti, které pomohou k dosažení úspěchu i v profesním a osobním rozvoji, mají základy ještě ve škole. Je velmi důležité, aby dítě bylo schopno najít své schopnosti a naučilo se uplatňovat své znalosti v reálném životě.

Systém středního vzdělávání v evropských a amerických zemích se výrazně liší od českého systému. Důležitou odlišností zahraničních škol je individuální přístup ke studentům a podpora samostatnosti, tvůrčího myšlení a odpovědnosti.

Vzdělávací instituce poskytují dětem možnost vyzkoušet sami sebe v různých oblastech. Díky tomu mohou děti odhalit své silné stránky a pochopit, co je pro ně opravdu zajímavé. V tom zvláštně vynikaly soukromé internátní školy, jejichž svěřenci se zapojují do debat, zabývají se jízdou na koni, designem, hereckými schopnostmi a dalšími disciplínami. Od věku 16 let většina zahraničních studentů již ví, čím chtějí být, a zaměřují se na studium hlavních vyučovacích předmětů, které jim budou užitečné v budoucnu.

Perspektivy vzdělávání na zahraniční škole

Vzdělávání na střední škole v zahraničí –je to také první, často nezbytný krok na cestě ke vstupu na přední mezinárodní univerzity.

Děti, které absolvují zahraniční střední školu, získávají konkurenční výhody při zápisu na prestižní fakulty českých univerzit díky brilantním akademickým znalostem a plynulé znalosti cizích jazyků. A kromě toho, příprava, získaná na amerických a evropských školách, poskytuje absolventům možnost zapsat se do tak legendárních vzdělávacích institucí jako je University of Oxford, University of Cambridge, Yale University a další z top 100 nejlepších univerzit ve světě.

St Leonards Pupils in QuadJak se připravit?

Na prestižních internátních školách zavádí přísné požadavky na abiturienty a počet míst je omezen. Z tohoto důvodu je třeba zabývat se výběrem odpovídajícího vzdělání a začít se připravovat na vstup v předstihu.

Věk pro přijetí zahraničních studentů závisí na škole. Některé vzdělávací instituce přijímají studenty od 7 let. Nicméně většinou přijíždí do zahraničí děti ve věku 13-14 nebo 16 let, když začíná cílená příprava k přijetí na vysokou školu.

Je pravidlem, že při zápisu na střední školy skládají žáci zkoušky z cizího jazyka, matematiky a logiky, později se provádí testy z angličtiny a zkoušky ze čtyř předmětů podle výběru.

Pokud si zatím nejste jisti, zda se vašemu dítěti bude líbit studium v zahraničí, věnujte svou pozornost letním jazykovým programům, které školy provádí. Taková cesta je nejen efektivním způsobem jak si «procvičit» jazyk během prázdnin, ale také skvělá volba pro dítě seznámit se se zemí, posedět s partou zahraničních vrstevníků a pochopit, zda je připraveno pokusit se studovat v zahraničí.

Akce, určená pro žáky a jejich rodiče

Dozvědět se více o středoškolském vzdělání na zahraničních školách a předních vzdělávacích institucích se můžete v rámci výstavy „Internátní školy a jazyková centra v zahraničí”, která se uskuteční 8. února v Praze.

Přijďte se osobně setkat se zástupci vzdělávacích institucí USA, Kanady a dalších zemí, dozvědět se, jaké jsou požadavky na přijetí, náklady a perspektivy absolventů, zeptat se na všechny otázky, které Vás zajímají.

Na výstavě budou pracovat odborníci na vzdělávání v zahraničí. Poradí, jaké jsou vhodné vzdělávací instituce, zhodnotí šance dítěte na přijetí, poskytnou informace o přípravě ke studiu. Odborníci Vám pomohou vybrat jak program akademického středního vzdělávání, tak  krátkodobý jazykový kurz (například přípravu ke zkouškám SAT, TOEFL nebo IELTS).

Organizátoři výstavy

Linden Educational Services – mezinárodní vzdělávací agentura, která pomáhá studentům z různých zemí zapsat se na přední internátní školy, vysoké školy a jazykové programy po celém světě.

IQ Consultancy – je vzdělávací agentura a oficiální zástupce více než 150 zahraničních internátních škol. Specialisté společnosti pomáhají vybrat školu nebo jazykový program, otestovat a připravit dítě na angličtinu a školní předměty, vyřídit potřebné dokumenty.

Jak se zúčastnit

Výstava «Soukromé internátní školy a jazyková centra v zahraničí» se bude konat v Praze 8. února od 12.00 do 16.00 hod. na adrese: Hotel Four Seasons Veleslavínova 1098/2a, Staré Město, 110 00 Praha 1 – Staré Město-Praha 1

Na tuto akci je volný vstup, pro účast je třeba se zaregistrovat. Můžete vyplnit formulář na webových stránkách nebo zavolat na telefonní číslo +420 222 317 831

Zaregistrujte se na webových stránkách

(PR článek)