Vyrazte za uměním do Litomyšle (začala Figurama!)

21. 10. 2011 | Aktuality

Již pojedenácté se zájemci o výtvarné umění mohou vypravit do Litomyšle na výstavu Figurama, kterou pořádá Fakulta restaurování Univerzity Pardubice a občanské sdružení Figurama. Výstava bude probíhat v prostorách Městské obrazárny na zámku. Ke zhlédnutí budou figurální kresby, malby a plastiky. Svá díla zde budou prezentovat studenti vysokých uměleckých škol, fakult a ateliérů z Čech, Slovenska a Polska.

„Na výstavě budou studenti naší Fakulty restaurování konfrontovat vlastní výtvarné výsledky vedle prací studentů ostatních zúčastněných výtvarných vysokých škol. Figurama jistě zaujme každého aktivního výtvarníka i umění přístupné diváky,“ říká akademický malíř Aleš Ogoun, vedoucí Ateliéru výtvarné přípravy na pardubické univerzitě.

Výstava je veřejnosti na zámku v Litomyšli volně přístupná od 19. října do 6. listopadu, a to každý den kromě pondělí od 10 do 15 hodin. K výstavě byl vydán obsáhlý katalog se všemi kresbami a informacemi o jednotlivých školách, který lze v průběhu výstavy zakoupit. Je to tedy současně dobrá příležitost k získání informací pro ty studenty, kteří uvažují o studijní kariéře v oblasti výtvarného umění či restaurování.

Zdroj: tisková zpráva

Zdroj fotografie: Stock.Xchng