Univerzita Pardubice učí studenty, jak začít podnikat

27. 2. 2016 | Aktuality

Kariérní centrum na Univerzitě Pardubice funguje pro studenty již více než rok a půl. Za tu dobu připravilo řadu vzdělávacích i praktických kurzů a tréninků. Jeden z nich, podporující především podnikavost studentů, zahájili zájemci z řad vysokoškoláků ve středu 10. února. Učí se v něm, jak zahájit podnikání a rozjet svoji kariéru.

Vysokoškoláci zjistí, jak vůbec s podnikáním začít, na co si dát pozor, jak připravit podnikatelský záměr a mnoho dalšího. Tento speciální kurz probíhá v průběhu letního semestru až do začátku května. Lektory kurzu jsou odborníci z praxe, z institucí i akademičtí pracovníci Univerzity Pardubice.

„V letošním roce jsme harmonogram kurzu Jak zahájit podnikání přizpůsobili průběhu soutěže BUSINESS TREFA, kterou vyhlásil pro podnikavé studenty rektor Univerzity Pardubice letos již po třetí, a to tak, aby se studenti mohli během kurzu na soutěž připravit, připravit své projekty a podnikatelské záměr, získat další informace a vyzkoušet si některé potřebné dovednosti,“ vysvětluje vedoucí Kariérního centra Iva Svobodová.

Soutěž Byznys Trefa má motivovat studenty k přípravě vlastního podnikatelského projektu a usnadnit jim první podnikatelské krůčky. Své podnikatelské záměry mohou studenti posílat do soutěže do 14. března (prostřednictvím formuláře a webové stránky soutěže). Komise přihlášené a podané projekty posoudí a 31. března vyhlásí tři letošní nejlepší studentské podnikatelské projekty. Jejich autoři získají, kromě zpětné vazby od podnikatelů z praxe, i finanční odměnu.

Zdroj: tisková zpráva UP