Univerzita Pardubice se účastní veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus 2010 v Brně

1. 11. 2010 | Tiskové zprávy

Univerzita Pardubice se ve dnech 2. až 5. listopadu účastní Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2010, který probíhá již 17. rokem na brněnském výstavišti.

Zástupci sedmi fakult Univerzity Pardubice budou poskytovat na stánku číslo 7 pavilonu F podrobné informace o možnostech studia a přijímacích zkouškách pro příští akademický rok 2011/2012, a to formou přednášek, osobními konzultacemi i písemnými materiály.

Veletrh je pořádán již po sedmnácté na brněnském výstavišti, tentokrát v pavilonu F. Veletrh Gaudeamus je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech dalšího studia, nejen po maturitě. Návštěvu veletrhu lze doporučit každému studentovi III. a IV. ročníku střední školy a všem zájemcům o celoživotní vzdělávání. Na veletrhu bude zastoupeno 186 samostatných vystavovatelů, více jak 250 fakult a přes 3 500 studijních oborů, které lze studovat v České republice nebo na zahraničích školách. V letošním roce bude na veletrhu zastoupeno nejvíce zemí za celou historii. Vystavovatelé se na veletrh zaregistrovali ze 17 zemí, a to z České republiky (132), Koreje (12), Rakouska (7), Slovenska (6), Finska (6), Velké Británie (4), Švýcarska (4), Holandska (3), Polska (2), Kanady (2), Dubaje (2), po jednom pak z Řecka, Ruska, Francie, Nového Zélandu, Turecka a Číny.

Sedm českých technických univerzit včetně Univerzity Pardubice připravilo největší expozici s názvem „Pojďme si hrát s technikou“. Uvidíte naše experimentální vozidlo s pohonem jedné nebo obou náprav pardubické Dopravní fakulty Jana Pernera a různé alchymistické pokusy našich chemiků z Fakulty chemicko-technologické.

V rámci veletrhu se uskuteční nejrůznější další doprovodné akce. Např. 3. ročník soutěže „Věda pro život“, která studentům dokáže, že věda není jenom nudná směsice „hokusů pokusů“, ale že to může být i docela zajímavá zábava.

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu