Univerzita Pardubice pořádá dny otevřených dveří

7. 1. 2011 | Tiskové zprávy

Ve čtvrtek 13. ledna bude zahájena na Univerzitě Pardubice série dnů otevřených dveří, které pořádají během měsíce ledna pro uchazeče o vysokoškolské studium fakulty univerzity.

Jako první mohou zájemci o vysokoškolské studium navštívit ve čtvrtek 13. ledna hned dvě fakulty – Dopravní fakultu Jana Pernera a Fakultu zdravotnických studií. Po nich pak následují v dalších dnech ledna dny otevřených dveří na dalších čtyřech fakultách univerzity.

Univerzita Pardubice

Fakulta den otevřených dveří přípravný kurz podání přihlášek k bakalářskému studiu do
Dopravní fakulta Jana Pernera čtvrtek 13. ledna (10:00 univerzitní aula) z matematiky a fyziky (až pro přijaté uchazeče) .
      15. března
Fakulta zdravotnických studií čtvrtek 13. ledna (15:30 areál fakulty v Průmyslové ulici 395)    
      28. února
Fakulta ekonomicko-správní pátek 14. ledna (10:00 a 13:00 univerzitní aula) z matematiky  
      28. února
Fakulta chemicko-technologická úterý 18. ledna (10:00 areál fakulty v univerzitním kampusu)   31. března
Fakulta filozofická čtvrtek 20. ledna (9:00, 11:00 a 13:00 univerzitní aula – dle příslušných oborů) z angličtiny, němčiny, humanitních studií, filozofie a sociální antropologie 28. února
Fakulta elektrotechniky a informatiky pátek 21. ledna (10:00 nová budova fakulty na nám. Čs. legií 565)   31. března
Fakulta restaurování (listopad 2010)   3. června

Fakulty Univerzity Pardubice nabízejí uchazečům širokou škálu studijních oborů řady disciplín (67 studijních programů se 127 obory, z toho v bakalářském studiu 27 programů s 55 obory). V rámci studia pak i možnost strávit jeden nebo dva semestry na partnerských vysokých školách v zahraničí.

Během dnů otevřených dveří budou mít možnost zájemci o studium na vysoké škole v Pardubicích získat podrobné informace o studijní nabídce a přijímacím řízení pro akademický rok 2011/2012, o studijním zázemí a dalších podmínkách vysokoškolského studia a života na pardubické univerzitě, ale i o možnostech uplatnění po absolvování studia.

Součástí programu dnů otevřených dveří jsou i PROHLÍDKY zajímavých laboratoří a učeben fakult, moderního areálu univerzitního kampusu, v němž se nachází také univerzitní knihovna, vysokoškolské koleje i menza, tělovýchovný areál a další komfortní zázemí pro studium a volný čas vysokoškoláků.

Některé fakulty nabízejí v prvních měsících roku 2011 PŘÍPRAVNÉ KURZY, které by měly zájemcům o studium pomoci s přípravou na přijímací zkoušky, pokud se pro přijímání uchazečů na dané fakultě konají, případně jim pomohou lépe zvládnout některé předměty v prvních měsících vlastního vysokoškolského studia.

Všichni zájemci jsou na dny otevřených dveří fakult Univerzity Pardubice srdečně zváni.

NOVÁ SLUŽBA ELEKTRONICKÉHO INFOSERVISU pro uchazeče o studium

Zájemci o studium na Univerzitě Pardubice mohou využít novou informační službu univerzity a v pohodlí domova i na cestách dostanou všechny potřebné informace k přijímacímu řízení a ke studiu na univerzitě přímo do své e-mailové schránky.

Jediné, co potřebují zájemci udělat, je: zaregistrovat se pro odběr zpráv na webové stránce univerzity. Elektronická informační služba jim pak potřebné informace a zajímavosti pro vstup na vysokou školu pošle. Službu zasílání informací zaregistrovaným zájemcům poskytuje univerzita zdarma.

Výhodou registrace je přednostní získání aktuálních informací k přijímacímu řízení, možnost dozvědět se informace z jedné i více fakult, získat ukázky přijímacích testů z minulých let a rady a tipy např. jak správně vyplnit přihlášku ke studiu. V neposlední řadě též informace o univerzitním kampusu, stravování v menze, bydlení na kolejích i volnočasových aktivitách pardubických vysokoškoláků.

Navíc! – Každý 100. zaregistrovaný zájemce dostane DÁREK – 2 GB flash disk.

Registraci mohou zájemci o novou informační službu provést také s využitím nejmodernějších technologií přímo ze svého mobilu přes tzv. QR kód. Vyfotografováním speciálního obrazce tvořeného černobílými čtvercovými bloky dojde k přenosu dat a propojení přímo na webovou stránku Univerzity Pardubice, kde zájemci provedou registraci k odběru aktuálních zpráv a informací k přijímacímu řízení.

Další informace naleznou uchazeči o vysokoškolské studium na webových stránkách univerzity http://www.uni-pardubice.cz a jednotivých fakult, v řadě tištěných materiálů, podrobnější dotazy zodpoví pracovníci jednotlivých studijních oddělení a poradenských center fakult, a to nejen na vyhlášených dnech otevřených dveří.

webové stránky Univerzity Pardubice http://www.uni-pardubice.cz – rubrika pro uchazeče o studium

studijní oddělení jednotlivých fakult – přes tel. ústřednu 466 036 111 – je možné volat též zdarma přes www.zlatestranky.cz a profil Univerzity Pardubice

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz

2/2

Další články k tématu