UNIVERSITY COLLEGE BIRMINGHAM NABÍZÍ STUDENTŮM PRESTIŽNÍ VZDĚLÁNÍ, NADSTANDARTNÍ SUPPORT PŘI STUDIU A PRAXI BĚHEM STUDIA.

29. 5. 2015 | PR články

NAVÍC SE NAŠI STUDENTI NEMUSÍ ZE STUDIA V ANGLIČTINĚ STRESOVAT, NEBOŤ JAKO JEDINÁ UNIVERZITA V UK, JIM NABÍZÍME ZDARMA MOŽNOST KONTROLY JEJICH PSANÝCH PRACÍ.

STUDIUM MOHOU FINANCOVAT POMOCÍ BRITSKÉ VLÁDY A PŘI VÝBĚRU Z VÍCE JAK 30TI OBORŮ SI MOHOU ZVOLIT I 4 LETÝ OBOR S ROČNÍ PLACENOU PRACOVNÍ STÁŽÍ KDEKOLIV NA SVĚTĚ SI SAMI VYBEROU. STUDIUM CESTOVNÍHO RUCHU, BUSINESSU, HOTELNICTVÍ, KULINÁŘSTVÍ, SPORTOVNÍHO MANAGEMENTU, EVENT MARKETINGU ČI KREATIVNÍCH STUDÍCH JE VELMI ŽÁDANÉ PRO SVOJE ŠIROKÉ SPEKTRUM UPLATNĚNÍ.

Ptáte se, jestli není pozdě hlásit se na vysokou školu v zahraničí? A víte co? Není :-) Britské univerzity nemají natolik striktní pravidla, jako je tomu v Čechách či na Slovensku. Univerzity v UK zohledňují maturitní průměr, Váš motivační dopis a když mají ve Vámi vybraném oboru stále volné místo, není důvod proč by Vám ho nemohli nabídnout.. Díky tomuto vstřícnému, možná i poměrně jednoduchému systému se Británie dostává do popředí v zájmu našich studentů, kteří nejen že vítají méně stresový systém přijímaček, ale zároveň mají během studia stejnou zkušenost i se systémem výuky, zkoušek, možností doplňkových aktivit a především přístupem lektorů, kteří mají velmi lidský přístup. Právě systém výuky a přístup vyučujících je zcela odlišný od toho, na který jsme zvyklý u nás. Studenti opravdu nevěřícně žasnou, jak příjemné může být vyučování, jaké informace si odnáší a jak je možné s lektorem vycházet spíše jako s přítelem, ke kterému máte přirozený respekt, než s někým, kdo je pro Vás až příliš autoritativní a Vy se pak bojíte na cokoliv zeptat. Tento samotný fakt brzdí studenty nejen v jejich rozvoji a budování přirozeného sebevědomí, ale navíc nemohou vlastně ani nikdy moc vyčnívat z davu, jelikož jim není dán dostatečný prostor a důvěra, či jen obyčejný a přirozený zájem od vyučujícího. 

Na University College Birmingham je to právě naopak. Uvidíte, že je vyloženě radost studovat obor, který jste si sami vybrali. Studium probíhá jen 3 dny v týdnu, neboť studujete opravdu jen předměty tomu příslušné. Zkoušky skládáte pomocí eseje, nebo týmové práce, takže se nemusíte stresovat, že by Vás čekala ústní zkouška v kabinetu, kde byste nejlépe měli předříkat vše nazpaměť. UCB klade důraz na Váš vlastní názor, kreativitu a pohled na probíranou látku. Takže pokud zrovna nevíte přesně definici nějaké teorie, ale víte na jakých faktech je postavena a dokážete jí popsat vlastními slovy, budeme rádi za Váš osobní projev, který ve Vás postupně celé studium bude budovat silného a odváženého jedince, který tak bude lépe připraven na reálný svět po skončení univerzity.

Všechny informace se dozvíte od samotného absolventa a velvyslance UCB, který již několik let působí jako poradce pro studenty, kteří na univerzitu odjíždí. Aneta Řezníková prošla jak částí bakalářského studia na UCB, tak kompletním magisterským oborem a její dojmy, které jsou cítit již z tohoto článku Vám velmi ráda odvypráví kdykoliv budete chtít. Setkat se s ním můžete v Praze, či náhodně v ostatních městech, neboť hodně cestuje, ale samozřejmě je Vám k dispozici i po telefonu.

Aneta má systém výuky, přístup profesorů a celý koncept na UCB velmi dobře zažitý a proto se jí daří studentům radit se vším co potřebují. Ráda s Vámi vyřeší jak vyplnit přihlášku třeba ještě pro tento školní rok, zažádat o britské peníze na studium, poradí Vám jak a kde hledat práci při studiu či na co se student má vlastně připravit. Samozřejmě Vás propojí s dalšími studenty, co toto září odjíždí, ale zároveň i s těmi co tam již studují, abyste se jich sami mohli zeptat, jak jsou na univerzitě spokojeni.

Největším úspěchem je určitě spokojený student, kterých je na UCB z Česka i Slovenska už kolem 60ti a další, sympatická parta se chystá už toto září. Kromě naší posily je na UCB 8 000 studentů z 70ti zemí světa, takže o mezinárodní prostředí není nouze a je už tedy jen na Vás s kým se budete nejvíce kamarádit :-) 

Číslo našich studentů vzrostlo především tento rok takto rapidně z důvodu možnosti čerpání britské finanční podpory na celé bakalářské studium. Studenti peníze začnou vracet až když jednou dosáhnou výdělku nad 21 000 liber ročně. Tento koncept, který funguje teprve pár let umožňuje studium na školách o kterých jsme mohli dříve jen snít.

Pokud i Vy chcete vyrazit po maturitě, či nejste třeba spokojeni se svojí stávající vysokou školou, napište na info@studyuniversity.net, nebo zavolejte na 724 685 214 a zeptejte se jak postupovat přímo Anety.

University College Birmingham má celosvětovou prestiž a diplom, který získáte, bude také s razítkem University of Birmingham, která se řadí do TOP 65ti Univerzit na světě. UCB je jednou z jejich specializovaných univerzit a proto držení diplomu s takto vysokým hodnocením dokazuje kvalitu a vstupenku jak na jakýkoliv magisterský stupeň ve světě tak při ucházení se o pracovní místo.

Naši studenti jsou také každoročně tázáni, jak jsou se zázemím, kvalitou výuky, přístupem lektorů, ubytováním, našimi studentskými kolejemi a wellness spokojeni, jejich hodnocení vypovídá jasně – UCB je v TOP 20 univerzit na světě podle studentské spokojenosti.

Slovenka Lucie, která nyní skončila bakalářský obor a v červnu cestuje do Číny na půlroční pracovní stáž, kam se dostala díky kamarádce z UCB a její stáži během studia, vypráví svoje dojmy ze studia, které hodnotí takto: „Ak by som mala znova 18 a rozhodovala by som sa kam ísť na vysokú školu, jednoznačne by som si vybrala ten istý chodníček po akom práve kráčam.“ Celý její příběh si můžete přečíst na našem facebooku.

Zaujalo-li Vás studium s námi, můžete navštívit naše oficiální stránky: 
www.ucb.ac.uk stejně tak naše české stránky: 
www.studyuniversity.net
nebo poslat dotaz na: 
info@studyuniversity.net
„Facebook: UCB for Czech Students
“:https://www.facebook.com/…zechStudents?…
Tel: 724 685 214

Podmínka přijetí je maturitní průměr do 3.00 s angličtinou za 1 či 2 a to i bez anglických certifikátů, tak neváhejte!

Krásné prázdniny milí studenti, Aneta Řezníková, M.A.