Studentka ze Zlína obleče německé olympioniky

20. 2. 2012 | Stojí za přečtení

Co spojuje tým německých veslařů pro letošní letní olympiádu v Londýně a Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně (UTB)? Oblečení pro německé sportovce navrhla doktorandka Fakulty multimediálních komunikací MgA. Zuzana Bahulová z Otrokovic.

Zuzana Bahulová absolvovala na zlínské univerzitě pět let studia animované tvorby, zároveň je také veslařskou rozhodčí a dříve tento sport sama aktivně provozovala. V zakázce pro veslařskou reprezentaci proto mohla zúročit své profesní i sportovní zkušenosti.

Jak se vůbec posluchačka vysoké školy k podobnému úspěchu dostane? „Jako studentka UTB jsem měla možnost vycestovat do zahraničí na pracovní stáž. Tři měsíce jsem tak strávila ve firmě, která vyrábí oblečení pro veslaře.“, vzpomíná Zuzana Bahulová a pokračuje: „Díky tomu jsem se dostala do kontaktu s různými reprezentacemi a německé se moje návrhy zalíbily.“

Cesta od prvního návrhu ke skutečnému dresu pak trvala několik měsíců. „Na začátku je většinou diskuse, pak nějaké návrhy, které se schválí, pak se vyrobí testovací kusy a až potom se vyrábí ve velkém.“

Pro Zuzanu Bahulovou se nejedná o první zakázku pro vrcholové sportovce. V jejích modelech už závodí dvojnásobný olympijský vítěz Olaf Tufte z Norska, navrhla kombinézu pro nejlepšího českého veslaře Ondřeje Synka a nyní pracuje na návrzích pro skotský tým. A český tým? „Náš národní tým má smlouvu s jinou firmou. Nebýt tohoto omezení, byli by pro mě čeští veslaři samozřejmě prioritou,“ uzavírá Zuzana Bahulová.

Navržené dresy:

7713-t.jpeg
7711-t.jpeg
7712-t.jpeg
7714-t.jpeg

Zdroj: tisková zpráva UTB