Studenti brněnských univerzit vyrazí sbírat odpadky

11. 4. 2018 | Aktuality

Součástí Majálesového měsíce není jen zábava. Ve čtvrtek 12. dubna vyrazí studenti pěti brněnských vysokých škol sbírat odpadky do lokality Odkladiště Hády, které chtějí proměnit v největší park v Brně. Do akce se zapojit pět brněnských univerzit.

 „Akce Studentské odpadkobraní se letos zúčastní nejvíce škol, odpadky budou sbírat studenti z pěti brněnských vysokých škol,“ říká Eliška Matyášová, která se podílí na organizaci Studentského měsíce. Nově se k univerzitám VUT, MU, MENDELU, VFU a přidala i JAMU. Uklizení se může zúčastnit i široká veřejnost, musí se ovšem přihlásit skrze webové stránky Ukliďme Brno.  Loni se studentům podařilo posbírat desítky kilogramů odpadků, které by zaplnily více než jeden kontejner.

S tradicí sbírání odpadků začali studenti před třemi lety. Při první akci spolupracovaly tři univerzity a studenti uklízeli okolí svých univerzit. Minulý rok jsme úklid spojili s řešeným projektem Park Hády a šli ulevit parku od odpadků a černých skládek,“ dodává Matyášová. Park Hády je přitom jedním z projektů Studentského Brna, který dává možnost studentům zapojit se do spolupráce s městem Brněm. I letos kandidáti na krále a královnu Majálesu předkládají návrhy projektů, které mají zlepšit život v Brně. Debatovat o nových nápadech budou v rámci Velké debaty kandidátů, která připadá na 25. dubna.

Další články k tématu