Stále se můžete hlásit na festival českého jazyka Šrámkova Sobotka

12. 6. 2014 | Aktuality

Pokud jste příznivci českého jazyka a literatury, určitě vás zaujme program festivalu Šrámkova Sobotka, který se koná 28. 6. – 5. 7. kousek cesty od Jičína. Jde již o padesátý osmý ročník. Tématem letošní Sobotky je „Norma“. V nabídce jsou různé bohemisticky zaměřené přednášky, autorská čtení i poslech rozhlasových her. Kromě toho se můžete přihlásit na některé dílny a workshopy, registrace je možná do 16. 6. (i poté je ale možné napsat organizátorům a domluvit se s nimi, zda se nemůžete ještě někam připojit). Můžete trénovat tvůrčí psaní, recitaci, učit se zpívat, chodit do sboru i překládat z cizího jazyka. Seznam všech dílen najdete na stránkách Sobotky.

Součástí programu je i Barcamp, který je myšlenkou i strukturou podobný konferencím TEDx. V rámci Barcampu vystoupí několik řečníků, kteří zhruba ve dvaceti minutách seznámí posluchače s nějakým zajímavým tématem. Zaměření letošního Barcampu, který proběhne už první den festivalu, je „Maturita – zkoušky dospělosti?“

Zajímavý je i doprovodný program sestávající z divadel, koncertů, výstav a promítaných filmů. Bude možné si poslechnout například Jiřího Schmitzera nebo kapelu Zrní. Kompletní program najdete na webu festivalu.

Cena se odvíjí od toho, kde chcete být ubytovaní (možností je celkem pět), čeho všeho se chcete zúčastnit a zda chcete mít na akci zajištěné i stravování.

Zdroj: webové stránky Šrámkovy Sobotky

Zdroj fotografie: Nela Wurmová