„Spotřeba pro život“ – soutěž pro žáky SŠ a SOŠ

7. 4. 2015 | Aktuality

Časopis dTest ve spolupráci s Asociací akreditovaných a autorizovaných organizací vyhlásily již popatnácté mezinárodní soutěž pro studenty středních a odborných škol s názvem „Spotřeba pro život“ a v jejím rámci pak i soutěž v tvorbě vzorového čísla spotřebitelského časopisu pro mládež, zaměřeného na testování výrobků a služeb, a to včetně těch veřejných.

Tématem letošního ročníku soutěže je: „Proč potřebujeme a jak využíváme finanční gramotnost.“

Každý soutěžní kolektiv musí zastupovat tříčlenná redakční rada a koordinátor z řad dospělých. Počet, věk a profesní zaměření konzultantů podmínky soutěže neomezují. Soutěžní časopis má v tištěné podobě formát A4, osm až 12 číslovaných stran obsahu a čtyři strany samostatné obálky; na titulní straně se uvede logo časopisu, jeho název a vydavatelské údaje, na poslední straně pak tiráž. Soutěžní časopisy je nutné doručit na adresu koordinátora soutěže nejpozději do 30. dubna 2015.

První tři nejlepší týmy se spolu se svými koordinátory podívají do jednoho ze sídel Evropského parlamentu ve Štrasburku či Bruselu. Dalších 5 vyhodnocených soutěžních kolektivů obdrží věcné ceny a upomínkové předměty. Každá škola zúčastněná v národním kole soutěže obdrží navíc zdarma předplatné tištěné verze časopisu dTest pro následující školní rok.

Podrobnosti o soutěži najdete na stránkách www.dtest.cz.

Zdroj: www.dtest.cz
Foto: sxc.hu

Další články k tématu