Spolupráce PEF MENDELU a společnosti E.ON

17. 5. 2011 | Tiskové zprávy

Týmy studentů Provozně ekonomické fakulty (PEF) Mendelovy univerzity v Brně pomohli vytvořit návrh marketingové strategie pro společnost E.ON na prodej ekologických dopravních prostředků. Cílem projektu bylo vytvoření komunikační strategie, která by zvýšila povědomí a poptávku po ekologických dopravních prostředcích.

Studenti dnes výsledky své práce prezentovali pro vedení společnosti E.ON, která jim projekt zadala. Vítězný tým převzal z rukou jednatele E.ON Karla Dietricha-Nespěšného šek v hodnotě 20 000 Kč.

Povědomí o ekologických dopravních prostředcích a jejich výhodám oproti prostředkům na běžný pohon je stále velmi nízké. Pod pojmem alternativní pohony rozumíme stlačený zemní plyn (CNG) a elektřinu. „*Snahou je podpořit ekologickou dopravu a snížit tak závislost dopravy na ropě,*“ uvedl Vladimír Vácha, tiskový mluvčí společnosti E.ON.

Pracovní týmy studentů PEF vedoucím zástupcům společnosti E.ON prezentovali, jak efektivně komunikovat s veřejností, potenciálními zákazníky, o výhodách alternativních pohonů dopravních prostředků. „*PEF se profiluje jako fakulta zaměřená na praxi a právě to byl hlavní důvod, proč jsme oslovili studenty této fakulty,*“ uvedla Šárka Fišerová, senior HR manažerka společnosti E.ON. Vítězný tým převzal z rukou jednatele E.ON Karla Dietricha-Nespěšného šek v hodnotě 20 000 Kč a navíc toto řešení pomohou společnosti aplikovat i v praxi. „*Oslovení právě naší fakulty není náhodné. Je výsledkem několikaleté spolupráce naší fakulty a energetické společnosti E.ON, jež je generálním partnerem,*“ uvedla prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka fakulty.

E.ON je historicky první energetická společnost v České republice, která zprovoznila veřejnou nabíjecí stanici v obchodní galerii Vaňkovka Brno a navíc od března letošního roku dodává do svých plnicích stanic stlačený zemní plyn s dvacetiprocentní příměsí bioplynu, tedy plynu vyrobeného z obnovitelných zdrojů. V posledních měsících představila společnost E.ON své nové projekty v oblasti alternativních pohonů. Ve spolupráci s výrobcem automobilů Mercedes-Benz přiveze postupně do České republiky pětadvacet „smart ed“ (electic drive), které zapůjčí bezplatně různým institucím. První z nich již slouží Pražské záchranné službě nebo v ZOO Praha.

Za PR oddělení PEF

Ing. Jiří Urbánek