Salón "Studia ve Francii 2003"

22. 11. 2003 | Aktuality

Máte-li zájem při svých studiích využít možnosti studia na některé francouzské vysoké škole a nevíte si rady, pak máte jedinečnou šanci získat všechny potřebné informace a kontakty. Francouzské velvyslanectví v České republice ve spolupráci s asociací Bilingua (Asociace absolventů českých gymnázií s francouzskou sekcí), pořádá každoroční salón " Studia ve Francii ".

Máte-li zájem při svých studiích využít možnosti studia na některé francouzské vysoké škole a nevíte si rady, pak máte jedinečnou šanci získat všechny potřebné informace a kontakty. Francouzské velvyslanectví v České republice ve spolupráci s asociací Bilingua (Asociace absolventů českých gymnázií s francouzskou sekcí), pořádá každoroční salón ” Studia ve Francii “. Jedná se o setkání českých studentů s reprezentanty různých francouzských vysokých škol a univerzit, jehož hlavním cílem je právě přiblížení francouzského systému vysokoškolských studií těm mladým lidem v České republice, kteří by si přáli uskutečnit část studií ve Francii.

Účastníci získají nejen přesné informace týkající se těchto studijních pobytů na prestižních francouzských vysokých školách, ale také informace o současné nabídce stipendií a rovněž o možném profesním uplatnění po absolvování těchto studií. Programu, který se odehraje 28.listopadu 2003 ve Francouzském institutu v Praze ve Štěpánské ulici, se zúčastní na 15 reprezentantů různých francouzských vysokých škol a univerzit. Celkový program zahájí v devět hodin ráno Joël de Zorzi, velvyslanec Francie v České republice, po němž bude následovat prezentace asociace Bilingua a celého průběhu salónu. Před samotnou přehlídkou jednotlivých oborů vystoupí ředitelka pro mezinárodní vztahy Univerzity Paris se svou přednáškou na téma studijní systém ve Francii. Prezentace jednotlivých škol budou okolo patnácti minut a budou zahájeny v 10 hodin.Nabídka prezentovaných oborů bude velmi široká, od ekonomických směrů, přes letectví, kosmonautiku až po umělecky zaměřená studia. V programu jsou zahrnuty i přednášky o možnostech financování studijních zahraničních programů, vystoupí jednotliví absolventi těchto programů, bývalí stipendisté francouzské vlády, aby se podělili o své zkušenosti. Na závěr salónu se zájemci seznámí i s podmínkami a požadavky na nábor nových pracovníků do francouzských firem působících na zemí naší republiky a samozřejmě po celou dobu bude probíhat otevřená diskuse na daná témata.

Bližší informace je možné získat na francouzském velvyslanectví v Praze na následující adrese:

 Benjamin GALLE

Service scientifique Ambassade de France en République tcheque

Štěpánská 35

111 21 Praha 1

Tél : 221 40 10 15 (+ 420 00)