S Fulbrightovým stipendiem za studiem do USA

16. 2. 2011 | Aktuality

Pokud jste student nebo absolvent vysoké školy, máte alespoň bakalářský titul a lákala by vás stáž ve Spojených státech, jistě vás bude zajímat možnost získat vládní stipendium, kterou nabízí Komise J. W. Fulbrighta. Toto stipendium se uděluje na jeden školní rok a pokrývá zpáteční letenku, zdravotní pojištění, životní náklady i školné do výše 18 000 Kč. Přihlášky pro pobyty na rok 2012/2013 se podávají do 1. září letošního roku. V USA pak můžete pomocí tohoto programu absolvovat celý svůj studijní program a získat tak titul na zahraniční univerzitě, nebo svůj pobyt omezit na jednoroční stáž. O stipendium můžete zažádat také v případě, že chcete svůj zahraniční pobyt využít pro psaní své diplomové práce.

„Každý rok Fulbrightův program podpoří deset až patnáct studentů, a vzhledem k tomu, že obvykle obdržíme přibližně čtyřicet kvalitních přihlášek, má dobrý student s jasným záměrem značnou šanci na úspěch,“ říká ředitelka Fulbrightovy komise Hana Ripková.

Programu se mohou zúčastnit studenti či absolventi všech oborů kromě klinické medicíny a Master of Bussiness Administration. Předpokladem k úspěchu jsou dobré studijní výsledky, české občanství a trvalý pobyt v České republice, jazyková zkouška z angličtiny TOEFL se skórem minimálně 80 a případně test studijních předpokladů GRE (Graduate Record Examination, zkouška potřebná k přijetí na mnohé z amerických vysokých škol). Upřednostněni dále budou studenti, kteří v USA ještě nikdy dlouhodobě nestudovali.

Veškeré informace o programu včetně přihlášky najdete na adrese www.fulbright.cz. Své dotazy můžete dále směřovat na programovou referentku Andreu Semancovou na telefon 222 718 452 nebo e-mail semancova@fulbright.cz.

Zdroj: tisková zpráva

Zdroj fotografie: Stock.Xchng

Další články k tématu