RNDr. Alena Krejčí, Ph.D., z Přírodovědecké fakulty získala prestižní evropský grant / články k tématu v médiích

6. 1. 2011 | Tiskové zprávy

RNDr. Alena Krejčí, Ph.D., z katedry molekulární biologie Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity získala vysoce prestižní 2010 EMBO Installation Grants. Je jedním z celkem šesti vědců, kteří grant v roce 2010 získali. Grant je tříletý, má umožnit založení výzkumných skupin, které budou vedeny držiteli grantů, a jejich zapojení do evropské vědecké komunity.

Ocenění vědci, kteří byli vybráni podle vysoké úrovně jejich dosavadního výzkumu, založí jednu výzkumnou skupinu v České republice, dvě v Polsku, jednu v Portugalsku a dvě v Turecku. Tři z oceněných vědců se přesunou z dosavadních působišť v USA, dva z Velké Británie a jeden z Austrálie. Dr. Alena Krejčí pracovala na University of Cambridge, odkud se přesune na Přírodovědeckou fakultu JU.

EMBO Installation Grants byly poprvé uděleny v roce 2006 a udělují se každoročně. Cílem je posílit vědu ve vybraných členských státech European Molecular Biology Organization (EMBO) a zvýšit tak vědecký potenciál a konkurenceschopnost těchto zemí. V loňském roce získala stejný grant RNDr. Alena Zíková, Ph.D., která působí také na katedře molekulární biologie PřF JU a na Parazitologickém ústavu BC AV ČR, v.v.i.

Odkaz: Tisková zpráva o udělení 2010 EMBO Installation Grants na stránkách European Molecular Biology Organization

Kontakt:

RNDr. Alena Krejčí, Ph.D.
katedra molekulární biologie Přírodovědecké fakulty JU
tel.: 387 772 270
e-mail: akrejci@prf.jcu.cz

prof. RNDr. Julius Lukeš, CSc.
vedoucí katedry molekulární biologie Přírodovědecké fakulty JU
tel.: 387 775 416
e-mail: jula@paru.cas.cz