První univerzitní základní škola u nás se otevře 1. září

27. 8. 2015 | Aktuality

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) otevírá vůbec první univerzitní soukromou základní školu v České republice. Slavnostní otevření školy proběhne 1. září.

Výuka v ní se bude zaměřovat hlavně na technické a přírodovědné disciplíny. Její žáci navíc budou mít možnost navštěvovat technické laboratoře, účastnit se technických experimentů a jedním z předmětů bude také technická angličtina. V tomto školním roce je ve třídě místo pro patnáct dětí, vyučovat je budou dva učitelé.

„Důvodů, proč jsme se rozhodli otevřít základní školu, bylo několik. Tím prvním je logická návaznost pokračování vzdělávání dětí z naší Univerzitní mateřské školy Lvíčata při ČVUT. Chceme, aby mohly pokračovat v nastavené technicky zaměřené edukační linii. Dále bychom rádi podpořili přípravu budoucích potenciálních studentů ČVUT a lépe je tak připravili ke studiu nejstarší technické univerzity. A v neposlední řadě jsme se rozhodli podporovat technické vzdělávání v České republice,” říká Bc. Mgr. Martina Hovorková, ředitelka Univerzitní mateřské školy Lvíčata, která povede i základní školu.

Už nyní se připravují nové prostory pro další ročníky základní školy a uvažuje se též o zřízení gymnázia nebo lycea se zaměřením na přírodovědné a technické obory.

Zdroj: www.fa.cvut.cz