Hledají se nadaní čeští a slovenští gymnazisté

24. 2. 2011 | Aktuality

Americký fond a Center for Talented Youth zahajuje Program pro mladé talenty určený studentům českých a slovenských gymnázií.

Program začíná soutěží o účast v letních táborech ve Spojených státech. Podmínkou je výborná znalost angličtiny a skvělé výsledky v matematice a přírodních vědách. Po podání přihlášky je třeba napsat dvoustránkovou esej v angličtině. Kolem třiceti nejlepších bude pozváno na pohovory a asi deset z nich bude v dubnu nominováno na zisk stipendia, jehož náklady hradí Americký fond.

Přihláška musí být podána do 21. března 2011. Letní tábory jsou v termínech od 26. června do 15. července a od 17. července do 5. srpna.

Letní tábory se pořádají na 25 amerických univerzitách a nabízejí náročný třítýdenní studijní program zaměřený na určité téma. Program je určen pro mimořádně nadané studenty z celého světa, dává jim příležitost zapojit se do náročné akademické práce se svými vrstevníky a s nimi sdílet své schopnosti. Pro české a slovenské studenty by měla být účast užitečná rovněž pro zvažování možností pro universitní studium.

Center for Talented Youth je nezisková organizace, která je součástí Johns Hopkins University. Od roku 1979 se CTY soustředí na vysoce nadané studenty a připravuje pro ně náročné a motivující studijní programy a služby.

Více informací můžete najít na www.cty.jhu.edu a www.afcsls.org.

Zdroj: Tisková zpráva

Zdroj fotografie: Tisková zpráva