Přípravné kurzy na vysoké školy

22. 10. 2007 | Přijímací řízení

Nabídka přípravných kurzů na vysoké školy se vzhledem k rostoucímu zájmu uchazečů zvýšila. Který kurz ze široké palety vybrat, aby vás dostatečně připravil na přijímací řízení? V následujícím článku vám přiblížíme tři nejznámější vzdělávací instituce v České republice.

Nabídka přípravných kurzů na vysoké školy se vzhledem k rostoucímu zájmu uchazečů zvýšila. Který kurz ze široké palety vybrat, aby vás dostatečně připravil na přijímací řízení? V následujícím článku vám přiblížíme tři nejznámější vzdělávací instituce.

SOKRATES

Přípravné kurzy Institut Sokrates nabízí zájemcům jednak kurzy pořádané formou nultého ročníku, které probíhají od konce října do dubna, jednak krátkodobé víkendové intenzivní kurzy. Ty se konají na jednotlivých vysokých školách v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě, Zlíně a Bratislavě. Kurzy se skládají ze dvou volitelných částí: základní a pokročilá. Část základní se zaměřuje na teoretickou problematiku dané oblasti (50–70 %) a na procvičování typových příkladů z minulých přijímacích zkoušek. V pokročilé části se rozebírají složitější problémy, se kterými se můžete setkat u přijímacích zkoušek, ale i testové otázky z předchozích let. Součástí každého bloku je absolvování přijímací zkoušky nanečisto. Přestože je možné navštěvovat kurzy samostatně, vhodnější je zvolit si cenově zvýhodněný „balík“ zahrnující jak část základní, tak část pokročilou. Obsahy „balíků“ se liší v závislosti na vybraném oboru (právnické, ekonomické, lékařské, sociální VŠ aj.). Výhody ** Studenti přípravných kurzů získají zdarma veškeré materiály k výuce, jejichž součástí jsou i přijímací testy z minulých let. Dále mohou využít až 50% slevy na publikace vydané institutem Sokrates. Na závěr obdrží každý student certifikát o absolvování kurzu. **O instituci Institut vzdělávání Sokrates, orgán akreditovaný MŠMT, zajišťuje přípravu studentů na vysoké školy. Jedná se o největší organizaci svého druhu v České republice. Institut spolupracuje v oblasti přijímacích kurzů se společností Scio, která zajišťuje přijímací řízení na mnohé prestižní vysoké školy. Sokrates se kromě pořádání přípravných kurzů věnuje i na nakladatelské činnosti v oblasti přípravy na VŠ. Jeho aktivity zahrnují i bezplatné poskytování informací a poradenství. Více informací naleznete zde.

AMOS

Přípravné kurzy Vzdělávací agentura Amos již sedmým rokem pořádá přípravné kurzy na přijímací zkoušky ekonomických, filozofických lékařských aj. fakult. Hlavním obsahem kurzů je seznámení s látkou potřebnou ke zvládnutí konkrétních přijímacích zkoušek, přičemž lze případné nejasnosti, týkající se probraného učiva, konzultovat s vyučujícími. Studenti si v průběhu kurzu procvičí typové otázky minulých let a vyzkouší přijímací zkoušky nanečisto. Na závěr obdrží certifikát o absolvování kurzu, který jim může pomoci u přijímacího řízení. Výhody Studenti navštěvující kurz získají kromě bezplatného poradenství 10% slevu na veškeré publikace nakladatelství AMOS, 5% slevu na ostatní kurzy vzdělávací agentury AMOS a závěrečný Certifikát o absolvování kurzu. O instituci Počátky působení AMOSu na trhu vzdělávání sahají do roku 1997. V roce 1999, o dva roky později, rozšířil své působení o agenturu připravující studenty na VŠ a SŠ. Svým studentům nabízí širokou škálu přípravných kurzů a studijních materiálů, které jim usnadní přípravu na vysokou školu. Mezi nejúspěšnější specializované učebnice patří edice „Jak se dostat na vysokou“. Nakladatelství AMOS vydává jako jediné od roku 2000 odborné řešení přijímacích testů Právnické fakulty Karlovy univerzity či odborné řešení přijímacích testů Vysoké školy ekonomické a Policejní akademie ČR. Více informací naleznete zde.

TUTOR

Přípravné kurzy Společnost TUTOR nabízí veřejnosti 700 vzdělávacích programů v deseti městech České republiky. Zájemce o studium na vysoké škole připravuje na obory psychologie, lékařské fakulty, politologie, architektura, ekonomické obory (VŠE) a další. Kurzy probíhají v závislosti na konkrétním oboru, přičemž předměty jsou vybírány tak, aby pokryly požadavky přijímacích zkoušek a studenti získali znalosti pro přímé uplatnění v praxi. Součástí kurzů je procvičování testů, které se objevily na přijímacích zkouškách v předchozích letech. Výhody TUTOR nabízím studentům kurzu vybrané cenově zvýhodněné knihy z edice TUTOR, zdarma studijní materiály a Certifikát o absolvování kurzu. O instituci Společnost TUTOR byla založena roku 2000. V roce 2002 rozšiřuje své služby o nakladatelství a vydavatelství. Následně vydává úspěšnou edici Přijímací zkoušky na vysoké školy. Více informací naleznete zde.

Další články k tématu