Příprava na OSP a TSP zdarma? A na matematiku pro VŠE?

3. 12. 2013 | PR články

Desítky tisíc studentů každoročně projdou testováním Obecných studijních předpokladů (OSP) v rámci Národních srovnávacích zkoušek či Testy studijních předpokladů Masarykovy univerzity (TSP MU) nebo testy z matematiky na VŠE. Vzdělávací agentura kurzy-fido.cz spustila po předchozích pilotních zkouškách dva unikátní projekty, které usnadňují přípravu na OSP Scio a TSP MU. Letos k nim navíc přibyla matematika pro přijímací zkoušky na VŠE. Jedná se o projekty zcela bezplatné.

Řešení TSP

Prvním projektem je Řešení TSP, který funguje na jednoduchém principu: po registraci obdrží uživatel zpravidla každý týden zadání pětice úloh z dříve použitých testů a detailní řešení předchozí sady úloh. Jak taková řešení vypadají, se můžete podívat v ukázce.

Po obsahové stránce je seminář zaměřen zejména na úlohy z numerického, analytického a symbolického myšlení, čili na ty subtesty TSP MU, které činí studentům zpravidla největší potíže. Seminář začal úlohami z ročníku 2011, postupně budou přibývat úlohy z roku 2012 a 2013.

Seminář nenahrazuje prezenční přípravné kurzy, nicméně je vhodným doplněním ostatních druhů přípravy. Stojí též za zmínku, že autoři přidávají do průvodních mailů nejrůznější praktické informace, které se týkají přípravy na TSP MU či průběhu zkoušek a přijímání na MU (percentilové hranice, termíny dnů otevřených dveří, …)

V případě zájmu je možné se obratem zaregistrovat – vše je zdarma.

OSP-zdarma.cz

Druhým neméně významným projektem je seminář OSP-zdarma, který doplňuje přípravu využívající testy společností Scio, pořadatele Národních srovnávacích zkoušek. Zaregistrovaní uchazeči zpravidla každý týden dostávají sadu pěti až sedmi úloh odpovídajících úlohám z testů OSP. Jde zejména o úlohy z kvantitativního, logického a argumentačního oddílu, čili opět z těch, které uchazečům dělají největší problémy. Z názvů oddílů je vidět, že seminář je plně připraven na letošní, upravenou verzi OSP.

V projektu jsou použity úlohy originální, které vycházejí ze systematických analýz úloh použitých v ostrých OSP. Představu o tom, jak jednotlivé sady úloh vypadají, si můžete udělat z ukázky porovnávacích úloh z kvantitativního oddílu či „zeber v oddílu logickém.

Také se můžete okamžitě zaregistrovat – vše je zdarma.

…a pokud Vás čekají přijímačky na VŠE?

Žádný problém. Zaregistrujte se na www.matematika-vse.cz.

Kdo stojí za projekty OSP-zdarma.cz, Řešení TSP a Matematikou pro VŠE?

Všechny tři projekty jsou aktivitami vzdělávací agentury kurzy-fido.cz, která se dlouhodobě specializuje na pořádání prezenčních přípravných kurzů TSP MU, OSP Scio a kurzů matematiky. Díky tomuto úzkému zaměření poskytuje agentura přípravu na tyto testy skutečně na špičkové úrovni.

„Vycházíme z toho, že při přípravě na tento typ testů je klíčová především pravidelnost. Ze zkušeností víme, že je efektivnější věnovat se testům častěji a po malých dávkách, než najednou vyřešit stovky úloh. Z toho také vzešla idea těchto seminářů. Dříve jsme doporučovali a posílali studentům úkoly na týden, později jsme k nim začali psát řešení a to už byl vlastně začátek emailových seminářů,“ říká ředitel agentury kurzy-fido.cz, Martin Víta. „Nejedná se o náhradu prezenčních kurzů, spíše o jejich doplněk. To, že jsme tyto projekty otevřeli veřejnosti, je takový náš příspěvek komunitě všech, co se chystají na přijímačky“, doplňuje Víta.

„Oba projekty jsou v podstatě reklamou na naše prezenční přípravné kurzy. Nicméně reklamou, která studentům skutečně pomáhá. Domníváme se, že reklama na vzdělávací agenturu musí být pro uchazeče sama o sobě hodnotná. Natisknout letáky s nabídkami a distribuovat je na školy dokáže kde kdo, mít celostránkové reklamy také. Otázka ovšem je, kdo to zaplatí… Nakonec to stejně dopadne na studenta nebo častěji na jeho rodiče. Naše vzdělávací agentura využívá takovýchto chytrých forem propagace, čímž se informace o našich aktivitách snáze dostane mezi studenty a naše prezenční přípravné kurzy i díky tomu patří k těm nejlevnějším na trhu – ostatně, podívejte se sami,“ uzavírá Martin Víta.