Přijímací řízení na Univerzitě Pardubice

16. 6. 2010 | Tiskové zprávy

V tomto týdnu (14. až 18. června) probíhá ústní část přijímacích zkoušek v rámci přijímacího řízení na studijní programy a obory Fakulty filozofické Univerzity Pardubice.

Přijímací zkoušky již uskutečnily Fakulta ekonomicko-správní, Fakulta zdravotnických studií a Fakulta restaurování v Litomyšli. Další tři fakulty Univerzity Pardubice – Fakulta elektrotechniky a informatiky, Dopravní fakulta Jana Pernera a Fakulta chemicko-technologická přijímací zkoušky formou testování znalostí uchazečů neprovádí. Tyto technicky a přírodovědně zaměřené fakulty přijímají přihlášené uchazeče na základě doložených výsledků středoškolského studia.

7 fakult Univerzity Pardubice přijímá letos uchazeče o studium do 25 bakalářských programů s 52 obory.

V 1. kole přijímání přišlo do bakalářských studijních programů necelých 8 800 přihlášek:

  • o tisíc přihlášek více než v loňském roce ve stejném období,
  • je to pouze o 100 přihlášek méně, než byl celkový konečný stav přihlášek do bakalářského studia včetně 2. kol přijímání na konci září 2009,
  • zájem je více než dvojnásobný proti počtu přijímaných studentů do 1. ročníku bakalářských studijních oborů (fakulty plánují přijmout necelé 4 tisíce uchazečů),
  • největší počet přihlášek obdržela tradičně Fakulta ekonomicko-správní (2 700) a nejvíce uchazečů projevilo zájem o studium bakalářského studijního oboru Ekonomika a provoz podniku (844 – cca třetina přihlášených na fakultu).

Celkový počet přihlášených včetně navazujících magisterských a doktorských studií se nedá v této chvíli ještě vyjádřit, protože přihlášky do vyšších forem studia – navazujícího magisterského a doktorského studia – se přijímají na některých fakultách až do letních měsíců .

2. kola přijímacího řízení do bakalářských studijních programů/oborů: Hlavní přijímací řízení do studijních programů probíhá na jednotlivých fakultách právě v tomto měsíci – celý přijímací cyklus se uzavírá až v září těsně před zahájením akademického roku.

Fakulty momentálně zvažují vypisování 2. kol přijímání do bakalářských studijních programů/oborů.

Druhá kola přijímání uchazečů budou otevírat na Fakultě chemicko-technologické, Fakultě elektrotechniky a informatiky a Fakultě ekonomicko-správní, a to jen do některých studijních oborů.

Na Dopravní fakultě Jana Pernera a Fakultě filozofické budou informace k případným 2. kolům (pokud obě fakulty nenaplní všechny obory již v prvním kole) známé až v druhé polovině měsíce června.

Na Fakultě zdravotnických studií a Fakultě restaurování v Litomyšli se druhá kola přijímacího řízení konat nebudou.

V doplňujícím druhém kole přijímacího řízení se jedná vždy jen o doplnění počtu studentů a míst v jednotlivých konkrétních studijních oborech, v řádech jednotek či desítek posluchačů.

Ing. Valerie Wágnerová

kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice

telefon 466 036 555

e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu