Druhá šance: přijetí bez přijímaček na FEKT VUT

14. 6. 2010 | Aktuality

kolejni4_040607_18

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) VUT v Brně vyhlásila druhou šanci pro studenty, kteří se chtějí přihlásit na vysokou školu. Studenti si mohou na fakultu podávat přihlášky od 15. 6. do 10. 8. 2010. Druhé kolo přijímacího řízení je určené pro studenty, kteří splní některou z podmínek pro přijetí bez přijímací zkoušky. Novinkou je také možnost být přijat na základě výsledků z Národních srovnávacích zkoušek společnosti SCIO.

Výhodou tohoto druhého kola je, že si studenti mohou „vybrat“, které z nastavených kritérií pro přijetí splní, a které je pro ně nejvýhodnější. Od absolutoria přípravného kurzu na fakultě s výborným hodnocením, přes průměr známek na střední škole, dobrý výsledek u maturity, až ke splnění kritérií u Národních srovnávacích zkoušek.

„Chceme být opravdu variabilní a co nejvíce otevření studentům. Chceme také podpořit ty studenty, kteří dosáhli vynikajících výsledků v olympiádách, soutěžích a dalších aktivitách, i ti mají možnost dostat se na naši fakultu bez přijímacích zkoušek,“ vysvětluje manažer vztahů s veřejností FEKT Jiří Wagner.

Více informací mohou zájemci o studium získat na prijimaci-rizeni@feec.vutbr.cz: nebo na www.feec.vutbr.cz..

Zrdoj: Tisková zpráva FEKT VUT