Pozvánka na veletrh Gaudeamus Brno 2017

26. 10. 2017 | Aktuality

Veletrh Gaudeamus Brno 2017 proběhne ve dnech 31.10. až 3. 11. 2017 na brněnském výstavišti v pavilonech G1 a G2.

Otevírací doba veletrhu bude:
Úterý až čtvrtek:  31. 10. až 2. 11. od 8 do 16 hodin
Pátek: 3.11. od 8 do 14 hodin.

Veletrh návštěvníkům nabídne 303 vystavovatelů z řad univerzit, vysokých škol a jiných vzdělávacích institucí z České republiky i zahraničí. Studenti si budou moci vybrat z více než 10 000 studijních oborů.

Součástí veletrhu jsou přednášky vystavujících škol, které budou probíhat každý den v přednáškových sálech v pavilonu G2.

Tématem přednášek jsou:

  • prezentace univerzit a VŠ,
  • informace o zajimavých oborech,
  • podmínky přijímacího řízení,
  • občas i informace ze zákulisí studia,
  • zkušeností přímo od studentů a absolventů vysokých škol.

 

Nerozhodným studentům pomůže Testovací centrum od portálu VysokeSkoly.cz a Poradenský servis (najdete v pavilonu G2). Každý student si může ZDARMA udělat elektronický test předpokladů pro studium a zjistit, na které obory se nejlépe hodí. V Poradenském servisu je připraven tým poradců, který studentům na základě výsledků testu pomůže vybrat vhodnou školu, fakultu, nebo studijní obor.

V rámci doprovodného programu Věda pro život si můžete vyzkoušet zajímavé vědecké pokusy, technologické novinky, roboty a další náplň studia v rámci technických a přírodovědných oborů vysokých škol.
Gaude_clanek2v

NĚCO I PRO PEDAGOGY
Pro pedagogy, výchovné poradce a třídní učitele ze středních škol bude na veletrhu připraveno Pedagogické centrum. V Pedagogickém centru je připraven cílený program přednášek, seminářů a konzultací s odborníky z univerzit, vysokých škol, Ministerstva školstv a odborné praxe.

 

Více podrobnosti o veletrhu najdete ZDE.