Pozvánka na Den otevřených dveří Jihočeské univerzity

19. 1. 2012 | Tiskové zprávy

V pátek 20. ledna 2012 pořádá Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích pro zájemce o studium i širokou veřejnost Den otevřených dveří.

Program připravilo všech osm fakult Jihočeské univerzity – Ekonomická, Fakulta rybářství a ochrany vod, Filozofická, Pedagogická, Přírodovědecká, Teologická, Zdravotně sociální a Zemědělská. Zájemci budou mít příležitost prohlédnout si jednotlivé fakulty a jejich specializovaná pracoviště a laboratoře. Dozví se také detailní informace o nabídce studijních oborů a budou mít možnost ptát se na konkrétní studijní příležitosti jak pedagogů, tak studentů univerzity. Součástí Dne otevřených dveří je doprovodný program sestavený z přednášek, promítání filmů a výstav, které přiblíží zaměření, činnost a aktivity jednotlivých fakult.

Podrobný program Dne otevřených dveří najdete na univerzitním webu: http://www.jcu.cz/…erzity-20.-1

Jihočeská univerzita v roce 2012

Jihočeskou univerzitu tvoří od roku 2012 osm součástí – fakulty ekonomická, rybářství a ochrany vod, filozofická, pedagogická, přírodovědecká, teologická, zdravotně sociální a zemědělská.

Do konce roku 2011 byl devátou součástí univerzity Ústav fyzikální biologie v Nových Hradech. V zájmu dalšího rozvoje výzkumného a vzdělávacího potenciálu jednotlivých složek ÚFB schválil Akademický senát JU jejich přesun na Přírodovědeckou fakultu JU a Fakultu rybářství a ochrany vod JU a do ústavů Akademie věd ČR.

Jihočeská univerzita má v akademickém roce 2011/2012 13 450 studentů, a to včetně studentů na krátkodobých (např. semestrálních) pobytech. Nabízí celkem 246 studijních oborů se specializacemi v prezenční a kombinované formě studia. Přednášky a semináře u 24 studijních oborů se realizují také v anglickém jazyce, u 3 oborů rovněž v německém jazyce.

Kromě reakreditace stávajících oborů připravují fakulty JU nové studijní obory. V akademickém roce 2012/2013 bude poprvé otevřen např. obor Ochrana vod na Fakultě rybářství a ochrany vod, Přírodovědecká fakulta nabídne obor Učitelství informatiky pro střední školy nebo přeshraniční obor Bioinformatics realizovaný ve spolupráci s Johannes Kepler Universität v Linci. Další obory se připravují nebo jsou v současné době v akreditačním řízení.

Přihlášky ke studiu na JU je možné podávat do 15. března 2012 (přihlášky na Ekonomickou fakultu do 30. března 2012, na Zdravotně sociální a Zemědělskou fakultu do 31. března 2012).