PEF MENDELU vypisuje přijímačky i do letního semestru

11. 10. 2012 | Aktuality

Šanci zvláště pro studenty, kterým pozdější složení maturitních zkoušek znemožnilo nástup na vysokou školu, nabízí Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF MENDELU). Ta nyní přijímá studenty nejen v tradičním termínu, ale také do letního semestru se zahájením studia v únoru 2013. Studenti, které láká studium v oblastech ekonomie nebo informatiky, mají možnost si do 6. listopadu podat přihlášku a v půlce prosince vykonat přijímací zkoušku z matematiky a cizího jazyka.

Nedostali jste se na VŠ v létě? Zkuste to v zimě! Tak láká uchazeče o studium PEF MENDELU, která nyní nabízí možnost studia již od února. Zájemci o bakalářské a navazující studium mohou nastoupit na prezenční i kombinovanou formu studia. „Fakulta vychází vstříc těm, kteří například skládali opravné maturity na podzim a nemohli tak nastoupit ke studiu od zimního semestru. Museli by tak zbytečně čekat celý akademický rok, což je pro ně velká ztráta času“, uvedla prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka fakulty.

Zájemci o studium musí podat přihlášky nejpozději do 6. listopadu 2012. Samotné přijímací zkoušky, z matematiky a jednoho světového jazyka, pak proběhnou ve dnech 10. až 14. prosince tohoto roku. „Přihlášky je možné podávat elektronicky. Stejnou formou probíhá také i celé přijímací zkoušky, což účastníkům přijímacího řízení umožňuje dozvědět se výsledek ihned po ukončení testu,“ upozornil proděkan pro studijní záležitosti Marcel Ševela.

Bližší informace mohou uchazeči najít na portálu pro uchazeče zde.