PEF MENDELU vychází vstříc uchazečům – prodlužuje termín podání přihlášek

12. 3. 2011 | Tiskové zprávy

(10. 3. 2011, Brno) Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) prodlužuje termín pro podání přihlášek do bakalářského studia do 18. března 2011. Vychází tak vstříc žádostem uchazečů, kteří si podání přihlášek nechali na poslední chvíli.

Zájemcům o vysokoškolské studium končí období, kdy mohou podávat přihlášky. Fakulta ovšem prodlužuje termín pro vyřízení přihlášky z 11. na 18. března 2011. Vychází tak vstříc žádostem uchazečů, kteří si podání přihlášek nechali na poslední chvíli a nestihli by řádně přihlášky vyplnit a zaplatit. Podávání přihlášek ke studiu na PEF již probíhá pouze elektronickou formou, což práci studentům usnadňuje. „*Stejně tak elektronicky probíhají na PEF i celé přijímací zkoušky. Díky tomu znají účastníci přijímacího řízení výsledek ihned po ukončení testu*“, upozorňuje Marcel Ševela, proděkan pro studijní záležitosti.

O studium ekonomických ale i informatických oborů na PEF je stále větší zájem, jak potvrzují statistiky přijímacích zkoušek u ekonomických fakult v Brně během posledních let. Fakulta také získala v roce 2010 ocenění za nejlepší ekonomickou fakultu na Moravě (v žebříčku Nejlepší vysoké školy v ČR ). Tomuto hodnocení také odpovídá vysoká míra uplatnění absolventů. Více než 97 % absolventů si do 6 měsíců od ukončení studia najde kvalifikovanou práci v oboru. Za PR oddělení PEF Ing. Jiří Urbánek