PedF UP bude mít vlastní mateřskou školku

19. 8. 2010 | Aktuality

Společný projekt Pedagogické a Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého „Univerzitní mateřská škola a klub předškoláků“ se dočká své realizace. Byl totiž vybrán z řady návrhů, které se přihlásily do projektu Evropského sociálního fondu v rámci výzvy č. 54 – Rovné příležitosti žen a mužů. Projekt bude zahájen od podzimu letošního roku.

Myšlenkou vybudovat – v souladu s trendy v oblasti preprimárního vzdělávání – předškolní zařízení, které by napomohlo sladit pracovní a rodinný život svých zaměstnanců, se Pedagogická fakulta zabývala již delší dobu. V jejím záměru ji podporovala i Přírodovědecká fakulta, která je známá svými popularizačními aktivitami mezi dětmi a mládeží.

Nově zřízená mateřská škola bude poskytovat nadstandardní služby spojené s logopedickým, pedagogicko-psychologickým poradenstvím, případně jazykovým vzděláváním apod. Tyto oblasti budou zaštiťovány odbornými pedagogickými pracovníky přímo z univerzity. Obě fakulty se v rámci projektu budou rovněž zaměřovat na podporu rovných příležitostí na trhu práce a to právě prostřednictvím zřízení mateřské školy.

Zdroj: tisková zpráva UP